Naci Görür'den Malatya Depremi Sonrası Açıklama

Malatya iline bağlı Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35 sıralarında 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Naci Görür'den Malatya Depremi Sonrası Açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan duyuruya göre, depremin derinliği 7 kilometre olarak belirlendi. Deprem, çevre bölgelerde hissedildi. Yer bilimci Naci Görür, deprem sonrası konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Malatya iline bağlı Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35 sıralarında 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan duyuruya göre, depremin derinliği 7 kilometre olarak belirlendi. Deprem, çevre bölgelerde hissedildi.

Yer bilimci Naci Görür, deprem sonrası konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yeşilyurt yöresinde son zamanlarda yaşanan depremlere dikkat çekti. Ayrıca, daha önce tespit edilememiş bir fay hattının varlığından bahsederek, bu fayın Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay olduğunu belirtti. Fayın doğrultu atımlı olduğunu ve Malatya ile Doğanşehir Faylarına paralel olduğunu ifade etti.

Söz konusu paylaşımda Görür: