Müzeler Şehri Elazığ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın seçim vaatlerinden biri olan 'Müzeler şehri Elazığ' projesinde bugüne kadar önemli adımlar atıldı.

Müzeler Şehri Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıl 10 Ocak’ta açılan Basın Müzesinin ardından Kürsübaşı Müzesi de hizmete sunuldu.

Bugünlerde billboardlarda açılışı halka duyurulan Tarihi Hoca Hasan  Hamam Müzesi ile bu zincire yeni bir halka daha ekleniyor olması ayrı bir mutluluk oldu.

İl Özel İdaresi tarafından Kent Müzesi yapılacağı haberiyle ve binaya bu amaçla asılan afişle sevinmiş ancak yıllar geçtiği halde bu konuda bir adım atılmadığı için de üzülmüştük.

Geçtiğimiz günlerde de tarihi hükümet konağının kent müzesi olmasıyla ilgili projenin Elazığ Belediyesi’ne devredildiğini öğrenmemiz yeniden sevince boğmuştu bizi.

Elazığ Belediyesi zaten ve artık uzmanı olduğu müze oluşturma konusunda hemen  harekete geçti ve yazmanların danışmanlığında işe koyuldu.

Bizler bu gelişmelerle mutlu olurken refikimizi Günışığı Gazetesi “Müzeler Şehri Elazığ” projesine önemli bir ivme kazandıracak yeni bir teklifi manşetine çekti.

Günışığı Gazetesi köşe yazarı ve bugüne kadar şehir tarihi ile ilgili  yazdığı çok sayıda kitapla tanınan  araştırmacı Yazar Süleyman Yapıcı,  halk arasında Askeri İdadi olarak bilinen Mekteb-i İdadi-i Hamidiye-i Mülkiye-yi Şahane binasının Elazığ Arkeoloji ve Etnografya ya da Askeri Müze olarak düzenlenip halka açılması önerisini getirdi.

Askeri alan yerleşkesi içinde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda restorasyonu yapıldığı halde aktif olarak kullanılmayan bu yapının Askeri Müze olarak değerlendirilmesi önerisi, şehrin tanıtımı ve turizmi açısından oldukça önemli.

Birçok ünlü asker komutanı yetiştiren, her dinleyişte o acılı günleri yeniden hatırlamamıza  sebep olan  Yemen’e savaşa giden ve birçoğu geri dönmeyen  Elazığ ve Harputlu askerlerimizin  ardından söylenen “Yemen Türküsü” yakıldığı mekan olan bu yapının Askeri Müze olarak değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında siyasilerimizin girişimleri olduğunu biliyor ve bunun hayata geçirilmesiyle birlikte müzeleriyle öne çıkan bir Elazığ’ın oluşturulacağına  inanıyoruz.