Mustafa Ergin Koşusu'nu TEKÇAPKAN kazandı

Merhum Belediye Başkanının isminin verildiği koşu sonrası ödül töreni düzenlendi

Mustafa Ergin Koşusu'nu TEKÇAPKAN kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Geçtiğimiz Mart ayında aramızdan ayrılan at sahibi, yetiştirici ve aynı zamanda Elazığ Yurtbaşı Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş merhum Mustafa Ergin adına düzenlenen (KV-7 / DHÖW) koşu 25 Temmuz Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda koşuldu.

Kum pistte gerçekleşen 1.200 metre mesafeli yarışa 4+ yaşlı 11 safkan Arap atı katıldı. Mehmet Ali Yardımcı’in sahibi ve yetiştiricisi olduğu TEKÇAPKAN 

(Çapkancaş - İncican / Gizbatur) jokeyi Ferit Yardımcı ile koşudan galip ayrıldı.

7 koşulu programın 4. koşusu olarak gerçekleşen mücadelede ikinci CANDOSTUM (Kaizbert - Sömekferdane / Haberbatur) olurken, YALNIZKARTAL (Berksoy - Dişi Kartal / Sağanak) üçüncü, PEKKURT (Kara Yağız - K. Irak 65 / Alkuruş 14) de dördüncü oldu ve tabela bu şekilde tamamlandı.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.23.35, koşuda farklar ise Uzak - 4,5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Saat 20.00'deki yarışın ardından Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Mahmut Yardımcı'ya kupasını, merhum Mustafa Ergin'in kardeşi, İbrahim Ergin verdi.

Törende ayrıca, safkanın antrenörü Nesih Camuz plaketini, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'dan alırken, kazanan TEKÇAPKAN isimli atın jokeyi Ferit Yardımcı'ya ise plaketini, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze verdi. Törene, Elazığ Hipodrom Müdürü Erdoğan Temiz ile davetliler de katıldı.