MÜSİAD Üyelerine TKDK 11. Çağrı Dönemi Destekleri Anlatıldı

Toplantıya, TKDK İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz konuk oldu.

MÜSİAD Üyelerine TKDK 11. Çağrı Dönemi Destekleri Anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MÜSİAD üyelerine, öncelikle TKDK kurumunun yapısı, çalışma alanları ve yapılan faaliyetler ile alakalı bilgilendirmelerde bulunuldu daha sonra TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz bir sunum gerçekleştirdi. 

Elazığ’da geçen yıl toplam yatırım bedeli 108 milyon lira olan 75 projeyi tamamladıklarını söyleyen Yılmaz; “Bu 75 projenin 8'i süt üreten tarımsal işletmeler, 10'u besi işletmeleri, 26'sı tavuk çiftliği, 5'i et ve süt işleme tesisleri, 2'si bitkisel üretim projesi, 1'i yöresel ürün tesisi, 3'ü kırsal turizm tesisi, 4'ü alabalık yetiştiriciliği tesisi ve 16'sı yenilebilir enerji. 2022'de tamamlanacak 49 projeye de 28,4 milyon lira avans ödemesi yaptık.2021 yılında toplam 62,4 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirerek ilimizde faaliyete başladığımız 2013 yılından bu güne kadar en fazla hibe ödemesi gerçekleştirdiğimiz yıl olmuş oldu. Bizim için 2021 yılı bereketli geçti. 2013 yılından bu zamana kadar toplam 462 projeye yaklaşık 337 milyon lira hibe ödemesi yaptık. Bunun karşılığında yaklaşık 730 milyon lira değerindeki yatırımları ilimize kazandırmış olduk. 11. Çağrı Dönemi destekleri kapsamında seracılık, arıcılık ve arı ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkârlık ve yerel ürün işletmeleri, su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, makine parkları sektörü, yenilenebilir enerji sektörü başlıklarına destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Gürkan; “İlimizde yatırımların canlanması ve girişimciliğin desteklenmesi anlamında TKDK büyük öneme sahip. Öncelikle bu bilgilendirme toplantısı için bizlere zaman ayırdıkları için İl Koordinatörümüz Sertaç Yılmaz Beye teşekkür ediyorum. TKDK destekleri il ekonomisinin kalkınması adına büyük önem taşıyor. MÜSİAD olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan destekleri çok önemsiyoruz ve üyelerimiz arasında da bu desteklerden faydalanıp ilimize yeni yatırımlar yapıp ve istihdamı arttıran pek çok üyemiz bulunuyor. TKDK’nın faaliyete geçtiği günden bugüne sunulan projelerde ve alınan desteklerde ilimizin bugüne kadar en fazla destek alan iller arasında yer alması ve bu projelerin problemsiz olarak faaliyetlerine devam etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu başarıyı yakalamada emeği geçen TKDK İl Koordinatörü Sertaç Bey ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.