MÜSİAD Dost Meclisi Toplantıları Sürüyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Elazığ'ın Geleneksel olarak düzenlenen Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN oldu.

MÜSİAD Dost Meclisi Toplantıları Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantı Genç MÜSİAD Başkanı Furkan GÖÇER’in ev sahipliğinde gerçekleşti. MÜSİAD Elazığ üyelerine İl Tarım ve Orman  Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. İlimizde yapılan tarımsal, hayvansal, sulama faaliyetleri sektörler ile alakalı sorunlar ve çözüm önerileri, ilimizde kooperatifleşme ile alakalı fikir alışverişinde bulunuldu.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Karahan yaptığı açıklamada,“Dört yıllık TKDK İl koordinatörlüğü görevindeyken İlimiz Türkiye genelinde İPART programında en fazla destek alan iller arasında yer aldı. Kanatlı sektörü başta olmak üzere, işleme sektöründe, depolama sektöründe, paketleme ünitelerinde, küçük ve büyük baş hayvancılık projelerinde ilimize çok ciddi yatırımlar gerçekleşti. 2016 yılında il Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine geldikten sonra, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programları, basınçlı sulama sistemleri, genç çiftçi projelerinde, diğer teknik hizmetler ile ilgili çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımız ile birlikte çok ciddi bir seviyeye ulaştı.2021 yılı içerisinde Pandemi ve ekonomik sıkıntıların olmasına rağmen İlimiz Türkiye’de en fazla proje veren 2. İl durumunda oldu.

Bugün itibari ile 34 adet ekonomik yatırımlarda toplamda 65 milyon hibeye tekabül eden projelerimiz onaylandı. Basınçlı sulama sistemlerinde 97 tane proje  onaylandı ve projelerin de miktarı  3.4 milyon lira.”dedi.

Toplantı soru ve cevap bölümü ile devam ederek, ilimiz için yapılacak çalışmalar, sorunlar ve çözüm önerileri ortaklık kültürünün ve kooperatifleşmenin yaygınlaştırılması için karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 

Toplantı sonrasında MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin GÜRAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN’a  yapmış olduğu çalışmalarından dolayı plaket takdiminde bulundu.