Müsamere Çocukları…

8 ayda ikili görüşmeler dahil olmak üzere 49 kez bir araya gelen altılı masa, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisini tamamladı ve kamuoyuna duyurdu.

Müsamere Çocukları…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’nın tanıttığı anayasa önerisinde ayrıca, “Güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlılığı içindeyiz” ifadeleri yer alıyor.

Program öncesi liderlerin kamera ve objektiflere verdiği görüntüler, liselerde müsamere öncesi çekilmiş heyecanlı ve biraz da tedirgin resimleri  aratmadı. Toplamda 156 sayfadan oluşan taslağın genel havası, ülkeyi eski Türkiye’ye döndürmek.

Yine taslak, ülkenin kalkınma, ilerleme ve coğrafyasında belirleyici olma gibi imkanları veren yetkileri iptal etmesi ile de öne çıkıyor. 

Seçim barajını yüzde 3’e düşürmek, parti kapatmayı meclisin onayına sunmak, eleştiri hürriyetini güvence altına almak, düşünce, kanaat ve ifade hürriyetini tek bir maddede düzenlemek, dokunulmazlığın kaldırılmasını  zorlaştırmak gibi HDP’yi memnun edecek yığınla madde yanında, İçişleri Bakanlığı’nın belediye başkanlarını ve meclis üyelerini görevden uzaklaştırma yetkisi kaldırılması gibi öneriler de yer alıyor.

6’lı masa, 8 ayda 49 kez toplanıp dağıldı ve bir şey üretemedi ya. En azından 50 toplantımızda elimizde bir kitapçık olsun ve biz buna anayasa taslağı diyelim ve bu günü de kurtaralım derdindeler.

Uğur Dündar, “aday olma” diyerek Kılıçdaroğlu’na bayrak açmışken, Akşener ve tüm masa ahalisi “seçilecek bir isim adayımız olmalı” deyip Kılıçdaroğlu’na kırmızı kart göstermişken ve tüm bunlara rağmen de Kılıçdaroğlu “benimle misiniz, değil misiniz, karar verin!” gibi bir kararlılıkla adaylıkta ısrarlıyken “Anayasa taslağınız  umrumuzda değil ” diyor Anadolu sokaklarındaki halkımız”

Bu günler, 6’lı masanın iyi ve tatlı  günleri. Hele Kılıçdaroğlu 3 Aralıkta bir vizyon belgesini açıklasın. Hele bir de “Cumhurbaşkanı olursam şu sorunları şöyle çözerim böyle hallederim”  derse bakalım cumhurbaşkanı yardımcısı rüyaları gören 6’lı masa sakinleri  ne diyecekler. 

Ya biat edecekler  Kılıçdaroğlu’na ya da “Bunlarla yol  yürünmez” deyip masayı dağıtacaklar. 

Anlayacağız isot tarlası için bir kavga yapılacaksa, isotların  az daha büyümesi ve ekonomik değerinin ortaya çıkması lazım..