Milletvekili Işıkver'den Bakan Şimşek'e Soru Önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi sundu.

Milletvekili Işıkver'den Bakan Şimşek'e Soru Önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Işıkver, Meclise sunduğu önergede Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle; “Türkiye'de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kefalet kredi faizleri Bakanlığınız tarafından hazine gelirlerinin artırılması hedefiyle yeniden düzenlenmiştir.” diyerek ;

1. Yeni faiz oranlarının hali hazırda kredi kullanmış mevcut esnaf kredisine yansıma oranı yüzde kaçtır?

2. Esnaf kredisine yansıyan oranın ödemede mağduriyetlere sebep olmaması açısından Bakanlığınızca bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

3. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sebebiyle 6 il kapsam dışı kabul edilirken iki deprem yaşamış ve hasarları henüz tam anlamıyla atlatamamış Elazığ ilimizin de kapsam dışına alınan 7. il kabul edilmesi hususunda Bakanlığınızca bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

Milletvekili Işıkver'den Bakan Şimşek'e Soru Önergesi