Münazara Turnuvası

Okumadan ve yazmadan pek hazzetmeyen, duygu ve düşüncelerini söz ve yazıyla ifade etmekten çekinen bir nesil yetiştiğine dair yapılan eleştiriler çok da yersiz değil.

Münazara Turnuvası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta cep telefonu ve bilgisayar oyunları olmak üzere kendi işine yarayan ve çoğunluğu da faydasız olan teknolojik uygulamalarda en önde olan öğrencilerimiz, sıra bir konu hakkında beş dakika konuşmaya ya da yarım sayfa yazmaya gelince adeta dökülüyorlar.

Okuma kampanyaları, yazı yazma etkinlikleri de çok fayda vermemiş gibi gözüküyor ki Milli Eğitim Müdürlüğü bu eksikliği görerek çok güzel bir etkinlik başlatmış.

“Aynı Pencereden Farklı Bakıyoruz”  başlığıyla liselerarası başlatılan münazara turnuvası bu eksikliği gidermeye yönelik ödemli bir adım oldu. Liseli gençlerimiz kendilerine verilen bir konu hakkında zıt fikirleri tartışacak ve yanlış da olsa kim fikri daha iyi savunup ve izah edebilecekse birinci olacak.

Münazara turnuvalarının liseler arasında  yapılması çok güzel ancak bu heyecan tüm okul öğrencilerini kapsamalı ve herkesin eksikliğini görmesi adına okulların kendi bünyesinde sınıflar arasında da yapılması isabetli olur.

Öğrenciler, izledikleri münazara ile hem birçok alandaki bilgi eksikliklerini görerek okumaya ve araştırmaya yönelecek hem de toplum önünde fikirlerini ifade etme medeni cesaretini kazanacaklar.

Sınıflar arası yapılan münazaralar okulun en büyük salonu ya da spor salonunda yapılmalı ki tüm öğrenciler bu heyecanı yaşayabilsin. Turnuva sonunda da 9.10,11ve 12. Sınıflar arasında birinci olan sınıflar bir gezi ya da kitapla ödüllendirilebilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konudaki çalışmalarını önümüzdeki günlerde görmek istiyoruz.