Mukadderattan Kaçılmaz

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın'ın görevinden alındığı iddiasına ilişkin bir haber sonrası, Müftü Aydın'ın bu haberin aslı olmadığını ispat gayretine düşmesi daha garip hallerin yaşanmasına sebep oldu.

Mukadderattan Kaçılmaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zaten ekran ve mikrofonları seven Müftümüz , önce haberin doğru olmadığını resmi makamlardan haberin kaynağına ulaştırma gayreti yetmedi, Cuma vaazında bunun yanlışlığını ortaya koyarak anlamsız bir telaş yaşadı.

Bununla da kalmayan Müftü Aydın, Diyanet TV başta olmak üzere tüm yerel kanallarımızda, sosyal medya mecralarında “buradayım ve işimin başındayım” algısını oluşturmak için çaba sarf etti.

Oysa sadece Müftü Aydın değil, tüm bürokratların bir gün görevden alınmaları gibi bir mukadderat var. Her çıkışın bir inişi elbette olacaktır. Burada aslolan, görevde kalmak ya da alınmak değil nasıl anıldığını, neyle anıldığını bilmek ve hoş bir sada bırakabilmektir.

Bu ilke, tüm yöneticiler ve bürokratlar için de geçerlidir. Kaldı ki bazen görevde uzun süre kalmanız lehinize değil bazen aleyhinize de işleyebilir. Marifet, resmi makamlarda uzu süre kalmak değil, gönüllerde kalmak ve unutulmaz izler bırakmaktır.

Son söz: Bir konu gündeme gelmiş ve kamuoyunun diline düşmüşse onun gerçekleşmemesi gibi bir ihtimal yoktur. Zira mukadderattan kaçılmaz.