Muhteşemsin Elazığ

Gülşah ALTAŞ / Hain darbe girişiminin sene-i devriyesi dolayısıyla yurt genelinde düzenlenen zafer kutlamaları, Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 11 Temmuz Salı günü başlamış ve etkinliklerin

Muhteşemsin Elazığ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Hain darbe girişiminin sene-i devriyesi dolayısıyla yurt genelinde düzenlenen zafer kutlamaları, Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 11 Temmuz Salı günü başlamış ve etkinliklerin finali 16 Temmuz 00.00’da sona ermişti.

İlk gün olduğu gibi final programı da vatandaşların yoğun katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşti. Programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve eşi Nebahat Yanılmaz, F.Ü Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ETSO Başkanı İdris Alan, Esnaf Odaları Başkanı Cemil Erdem, MÜSİAD Başkanı Hasan Uzun, Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş ile binlerce vatandaş katıldı.

 

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ YAD EDİLDİ

Final programı 15 Temmuz Demokrasi şehitleri için hazırlanan video kliple başlarken, şehitlerin aziz hatıraları için düzenlenen mevlid-i şerif ile devam etti. Platformdan seslendirilen, aşrı şerifler ve kasideler duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

 

İL MÜFTÜSÜ SARIKAYA’DAN DUA

Okunan mevlid-i şerif sonrasında Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, şehitler için dua ederek, “Rabbim bir daha böylesi acılar yaşatmasın” dedi.

 

GECENİN ŞAHİTLERİ ANLATTI

15 Temmuz 2016 tarihinde TSK içine sızan bir grup azınlık tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin olduğu ilk anlarda meydanlara inen vatandaşlar sahneye gelerek, o karanlık gece ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, “Allah bu millete bir daha o günleri yaşatmasın. Halk bu darbecilere karşı dik durmasaydı, biz şu anda burada olmayacaktık. Sizlere minnettarız” dedi.

 

PROTOKOL PLATFORMDA KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

Gecenin şahitlerinin düşünceleri sonrasında il protokolü platforma çıkarak kahramanlık türkülerine eşlik etti. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve eşi, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve eşi, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve protokol mensupları, “Tek Sevdamız Türkiye” eseri eşliğinde şanlı bayrağı dalgalandırdı.

 

FETHİ SEKİN DE ANILDI

Terörle mücadele şehitlerinin de anıldığı etkinlik alanında Elazığlı polis memuru şehit Fethi Sekin için hazırlanan video klip gösterilerek, duygu dolu anlar yaşandı. Fethi Sekin’in mücadelesinin gösterildiği klipte seslendirdiği ağıt ise vatandaşın ağladığı anlara sahne oldu.

 

BAŞKAN YANILMAZ’DAN SÜRPRİZ HEDİYE

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gecenin sonunda meydandaki en yaşlı kişi Yusuf Gül’ü sahneye alarak kendisine bir sürpriz yaptı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hediye ettiği kalemi, meydanın en yaşlı bireyine hediye eden Başkan Yanılmaz, hediyeyi iyi günde kullanmasını diledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gerçekleştirilen etkinliklerle vatanın kurtuluşunun yad edildiğini ifade ederek, nöbet tutan her bir vatandaşa teşekkür etti.

 

VALİ KALDIRIM FİNAL KONUŞMASIYLA ELAZIĞLILARA TEŞEKKÜR ETTİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin kapanış konuşmasını yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’ın ilklerin şehri olduğunu, alanları doldurduğunu ve Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi aileleriyle heldigereşip meydanlara çıkan Elazığlılara ve tüm ülke vatandaşlarına teşekkür eden Vali Kaldırım, “Anma etkinliklerinde alanlar yine doldu taştı. Elazığ kendine yakışanı yaptı, farkını ortaya koydu. Vatanına, bayrağına, milletine bağlılığını bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

Vali Kaldırım, Elazığ’ın o gece 7’den 70’e bütün kesimleriyle meydanlara indiğini, bir ve birlik olarak vatanına, milletine sahip çıktığını söyledi. Trabzon doğumlu olduğunu ancak artık kendisini Elazığlı olarak gördüğünü belirten Vali Kaldırım, “Şu an gördüğüm tablo gerçekten mutluluk verici. Muhteşemsin Elazığ. Elazığlı olmaktan, böyle aziz bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Vali Kaldırım son olarak, etkinliklerin huzurlu ve sorunsuz gerçekleşmesinde emeği geçen tüm ilgililere ve görevlilere teşekkür etti.

 

DUA İLE ETKİNLİKLER TAMAMLANDI

15 Temmuz yıldönümü etkinlikleri gerçekleşen dualarla tamamlandı. Osman Cem Karahüseyinoğlu tarafından yapılan duada tüm şehitler bir kez daha yad edildi.