Muhtarlardan Tepki Var

Tüm Elazığ Muhtarlar Federasyonu, Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'ya ortak bir paylaşımla tepkilerini dile getirdi.

Muhtarlardan Tepki Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Yarın İl Özel İdaresi'nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Elazığ İl Müdürlüğü, AFAD Elazığ İl Müdürlüğü ve Milletvekillerinin katılımıyla deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ve devamındaki süreçlerler ilgili bir toplantı düzenleceğini duyurdu.

Muhtarlardan Tepki Var

Ancak Tüm Elazığ Muhtarlar Federasyonu'na üye muhtarlar bu toplantıya davet edilmediklerini Elazığ'ı ve Elazığ'ın sorunlarını en iyi kendilerinin bildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. İşte o paylaşımda yer alan ifadeler:

"Bu şehrin sokağını, caddesini, sorununu en iyi bilen Muhtarlar veya Muhtarları temsil eden biri neden bu toplantı da yok?

2020 depreminden beridir AFAD personeli olduk, Çevre Şehircilik personeli olduk, Sosyal Yardımlaşma Vakfı personeli olduk, Belediye personeli olduk, yeri geldi insanların ailelerinden biri olduk.

Vatandaş asıl muhatap olmaları gereken yetkililere ulaşamadığı için bize soruyor, bize yöneliyor.Günlerce evimize gitmedik. Telefonlarımız biran olsun susmadı. Velhasılı kelam başkasının yükünü biz hafiflettik. 

Kurumlar kendi yapması gereken işlerini yapmayıp her defasında Muhtarlara yönlendirdi bir gün olsun sesimiz çıkmadı. Son olarak Hak sahipliği süreci başladı. Vatandaşın götürmesi gereken evrakların içerisinde "Askı Kodu" da var. Bazı yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz bilmediğinden dolayı 3,4 saat sıraya girip bekliyorlar tam sıra kendilerine gelmişken askı kodunuz yok gidip muhtardan alınız diyorlar. Halbuki bir personel orada bu iş için görevlendirilse 1 dakika da bilgisayara bakıp söyleyebilir çünkü bizde bilgisayara bakıp söylüyoruz.

Allah aşkına AFAD'ın, Çevre şehirciliğin, İl Özel idaresinin bir personeli yok mu? Yazıl günah değil mi o insanlara o kadar yolu gelip bir askı kodu alıyorlar.

Uzun lafın kısası Muhtarlardan bir yetkili bu toplantıda olsaydı küçük sorunları bile dile getirirdi. Daha bu küçük sorunu çözemeyen kurumların büyük sorunları çözeceğinide zannetmiyoruz. Umarım sorunları çözüme kavuşturursunuz. Yarınki toplantıdan alınan kararları, çözümleri dört gözle bekleyeceğiz."