Muhtar Yarışları

Belediye Başkan aday adayları, belediye ve il genel meclis üye aday adaylığıyla başlayan ve kızışan yarış, mahalle muhtarlıklarında kendini gösteriyor.

Muhtar Yarışları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok mahalle de özellikle İzzetpaşa Mahallesi’nde muhtar adayı afişlerine denk gelmemizi ve sosyal medya hesaplarından çok sayıda mahalle muhtar adaylarının görselleri de gösteriyor ki bu seçimler, heyecanı ve temposu yüksek olarak gerçekleştirecek.

Muhtarlık kurumu, artık birçok işlemin “e devlet” üzerinden yapılması ve ihtiyaç kalmaması dolayısıyla kapatılması gündeme gelmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtar buluşmaları ile yeniden güç ve itibar kazanmış bir kurum olarak öne çıkıyor.

Son yıllarda sesi en çok çıkan, bakanlar ve diğer yetkililere sorunları yüreklilikle söyleyenler olmaları dolayısıyla önemi ve fonksiyonu daha da anlaşılan muhtarlarımızın en önemli gücü sırtlarını bir siyasi parti ve güce dayamak yerine halkına dayamaları. 

Her partiliden oy isteyen ve kazandığında parti ayrımı gözetmeden hizmet eden muhtarların bu gayretleri  ve elde ettikleri başarıları bizzat takip eden vatandaşlar da cesareti ve özgüveni olan isimlere destek veriyor ve muhtarla birlikte kendileri de mahalleli olarak kazanıyorlar.

Tüm muhtar adaylarına seçim kampanyalarında başarılar diliyoruz. Ama çevreyi çok kirletmeden, her noktaya afiş asmadan bunu yapmalarını öneriyoruz. Zira aynı şahısların geçmişteki bu afişleme çalışmalarının sonuç getirmediğini biliyor ve buna inanıyoruz.