Muhtar Özcan'dan Tepki: 'Köprümüz Neden Kullanıma Açılmıyor?'

Kübra KABUKÇU/Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, mahallede bulunan köprünün yapımının tamamlanmasına rağmen ulaşıma açılmadığını ve kabloların çalınması nedeniyle yenilenmemesinden dolayı mahallede internet erişimi bulunmadığını belirterek tepki gösterdi.

Muhtar Özcan'dan Tepki: 'Köprümüz Neden Kullanıma Açılmıyor?'

24 Ocak depreminden sonra Aksaray Mahallesi’nde bulunan köprünün hasar alması nedeniyle yeniden yapılması kararlaştırılmıştı. Köprünün ihalesi yapılıp tamamlanmasına rağmen halen ulaşıma açılmamasına Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal’dan tepki geldi. 

“HALİMİZE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI”
Köprünün tamamlanmasına rağmen ulaşıma açılmadığını belirten Muhtar Özcan Bal, “Türk Telekom’un günlerdir bir kaç kablo değişmemesi buna neden oluyor, halimize gülelim mi ağlayalım mı? Uzun yıllardır mahallemizin kanayan yarası olan, yaya geçidinin dahi olmadığı Mustafa İspir Caddemiz üzerindeki köprünün yapılabilmesi adına vermiş olduğumuz mücadele sonuca ulaşmıştı. Belediye başkanımızın bizlere sunmuş olduğu katkı ile köprünün yıkılıp yenisinin yapılması adına karar alındı. Geldiğimiz süreçte köprümüzün ihalesi yapıldı ve işi Bedri Karakaya aldı. İşi alan firma yaklaşık bir aydır işini bitirmesine rağmen binlerce kişinin aktif bir şekilde kullandığı köprü bir kaç kablonun deplase edilmemesi nedeni ile açılamıyor” dedi.

“MAHALLEMİZDE İNTERNET YOK”
İnternet kablolarının çalındığını ve yenilenmesi gerektiğini söyleyen Muhtar Bal, açıklamasında: “Telekom tarafından mahallemize yapılan bu zulüm yalnızca köprümüz ile sınırlı değil. Onlarca sokağımızda internet kablolarının çalınması nedeni ile yenileme yapılmadığından insanımız mağdur. Düşünsenize yıl olmuş 2022 halen kablo olmadığından vatandaş internete erişemiyor. Aylardır aynı durum devam ediyor. Zaten maddi anlamda üst seviye olmayan insanımız pandemi sürecinde de bu mağduriyeti yaşadı. O süreçte uzaktan eğitim olma durumundan telefonlarına internet yükleyerek çocuklarının uzaktan eğitime katılmalarını sağladı. Ve bir çok insanımız bu yükün altından kalkamadığından yeri geldi çocuğunun derslerini takip edememesine sebep olmuştu. Defalarca konuyu gündeme getirdik çözüme kavuşmasını beklemekteyiz. İnsanların mağduriyetinin biran önce giderilmesi gerekiyor. Köprümüzdeki birkaç kablonun deplasesi ve İnterneti olmayan sokaklarımızın biran önce aktif hale gelmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.