Muhtar Köse 'Büyük Depremler Sonrası Yaralarımız Hızla Sarıldı'

Abdullah Paşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, 2020 ve 2023 depremleri sonrası Abdullahpaşa Mahallesinde yapılan çalışmalar ile ilgili Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu .

Muhtar Köse 'Büyük Depremler Sonrası Yaralarımız Hızla Sarıldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle Elazığ’da en fazla hasar alan mahallelerden biri de Abdullahpaşa Mahallesi oldu. Özellikle 2020 yılında meydana gelen depremin ardından adeta tanınmaz hale gelen mahalle yapılan çalışmalar sonucunda depremden önceki günlerine dönmüş durumda.

Muhtar Köse 'Büyük Depremler Sonrası Yaralarımız Hızla Sarıldı'

Yapılan çalışmaları Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Fethiye Uçal’a değerlendiren Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, hem tamamlanan hizmetleri anlattı hem de mahalleye yeni yapılacak hizmetlerle ilgili bir müjde verdi. İşte Muhtar Köse’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

24 OCAK 2020 DEPREMİ VE SONRASI

Yavuz Köse, yaptığı açıklamada, “Abdullahpaşa Mahallesi, 24 Ocak 2020 depreminde en çok hasarın oluştuğu mahallelerden biri oldu. Mahallemizin belli bir bölgesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme tabi tutularak 2500’e yakın konut yapıldı. Diğer bir taraftaki bölümü ise 27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen 5.3 şiddetindeki ikinci depremden etkilendi. Bazı bölgeler hazine mallarıydı. Bu bölgedeki alanlarda vatandaşlarımız, bu nedenle alamıyordu. 5.3 şiddetindeki deprem ile birlikte oradaki alanlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyeye devredildi” dedi.

 

Muhtar Köse 'Büyük Depremler Sonrası Yaralarımız Hızla Sarıldı'

YAPILAN ÇALIŞMALAR ABDULLAHPAŞA MAHALLESİNE DEĞER KATTI

Yapılan çalışmaların Abdullahpaşa Mahallesine değer kattığını ifade eden  Muhtar Köse; “Elazığ Belediyesi, buralarda kentsel dönüşüm çalışması başlattı. Burada adalar oluştu. On beşe yakın adamız vardı. On beş tane adamızın olduğu yerde iki adamızın belediye eliyle yapılması istendi. Diğer adalar ise belediyeden arsaları alıp müteahhit eli ile yapılmaya karar verildi. Belediye tarafından yapılan iki ada şu an itibariyle bitmiş durumda. Vatandaşlarımız evlerine yerleştiler. Mahallemizde altyapı çalışmaları başlatıldı. Sporium kavşağı ile Pazar bölgemizin olduğu Saray Bosna Caddesi yol güzergahında altyapılar yapıldı. Yeni aydınlatmalar ve asfalt çalışmaları yapılarak mahallemize değer kattı. Malatya yolu üzerinde yeşil kuşak çalışmaları başlatıldı. İçerisinde bisiklet yolu olan güzel bir alan oluşturularak mahallemize bir değer kattı” ifadelerini kullandı.

“DEPREM SONRASI MAHALLEMİZ HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANDI”

 Depremden sonra mahallenin hızlı bir şekilde toparlandığını ifade eden Muhtar Köse,“ Abdullahpaşa mahallesi tekrardan huzurlu ve güvenilir bir hale gelerek eski günlerine tekrardan dönmeye başladı. Mahallemiz toparlanıyor. Çoğu bitti az bir yerimiz kaldı. Boş arsalarımız tabi ki de var. Vatandaşlarımız müteahhitler ile görüşmeye devam ediyor.2023 depreminde mahallemiz fazla zarar görmedi en büyük zararı 2020 depreminde görmüştük.2023 depreminde ağır hasar alan binalarımız oldu. 5 katlı binalarımızın yıkımları gerçekleştirildi. Müstakil evlerimizin yıkımları devam ediyor” dedi.

 

Muhtar Köse 'Büyük Depremler Sonrası Yaralarımız Hızla Sarıldı'

MUHTAR KÖSE’DEN MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE

Köse son olarak: “Bu süre içerisinde tekrardan karakolumuz mahallemize kazandırıldı. Aile hekimliklerimiz yenilendi, yaşam merkezimiz yapıldı. 112 ASM yapıldı. Postanemiz tekrar geri geldi. Bay bayan spor merkezimiz, kütüphanemiz, tekrardan açıldı. Mahallemizde eksik olan ne varsa tekrardan geri kazandırıldı. Bu vesileyle bir müjde de verelim; içerisinde diş klinikleri, tedavi merkezi, kanser tarama noktası gibi alanları olan sağlık merkezimiz yakında hizmete açılacak. “dedi.