Muhalefette Dahi Başarı Yok

Siyaseti her siyasi parti iktidara gelmek için yapsa da iktidar zor iştir, yıpratıcı iştir. En yakın dostunuzu bile kaybetme, hatta aynı ev içinde bile küslüklere dargınlıklara sebebiyet verme potansiyeli bulunan bir iştir iktidar olmak.

Muhalefette Dahi Başarı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak muhalefet öyle mi?  Hiçbir sorumluluğun yok, seni bekleyen devlet işleri yok. Bizzat ilgilenmen gereken bir ekonomik sistemin  yok. Daha da önemlisi sokakta seni yakalayıp hesap soran yok.

Böylesine kolay ve rahat olan bir muhalefeti kim yapmaz ki?  demeyin. Bunu dahi yapamayanlar çokmuş. İşte delili:

45 ilde 5120 kişiye "2022 yılının en başarılı muhalefet lideri kim?" diye sorulmuş.

2022'nin en başarılı muhalefet liderleri anketinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 40.7 oranla ilk sırada yer alırken 2. sırada Meral Akşener yüzde 35.6 oranıyla kendine yer bulmuş.

Ankette HDP Eş Başkanları yüzde 17.1 oranıyla 3. olurken yüzde 15.8 oranla Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu 4.  oldu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise yüzde 15.2 ile 5. sırada yer alırken, 6. Mustafa Sarıgül,  7. Fatih Erbakan 8. Ümit Özdağ  9. Hüseyin Baş 10. Muharrem İnce 11. Temel Karamollaoğlu olmuş.

Bu anketten üç sonuç çıkıyor. Birincisi, muhalefet partileri bırakın iktidara gelerek halka umut olmayı ve güven vermeyi, muhalefette bile halkın güven ve desteğini kazanamayacak kadar başarısız durumdalar.

İkinci ve güncel olan ikinci sonuç, her şeye rağmen 6’lı masada en başarılı muhalefet lideri olarak Kılıçdaroğlu görüldüğü için bu ittifakın doğal cumhurbaşkanı adayı olmak gibi  ciddi bir üstünlüğü var.

Üçüncü sonuç ise Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun muhalefet liderleri arasında başarı da en sonda olması.

Fatih Erbakan’ı geçtik, merhum Haydar Baş’ın oğlu Hüseyin Baş’ın bile iki gerisinde kalan Karamollaoğlu için torun sevme zamanı gelmiş geçiyor bile. Siyasi hayatını millet ittifakında bir bakanlıkla sonlandırmak istiyor belki ama seçim sonrası Saadet’i olağanüstü bir kongre bekliyor gibi.  Birol Aydın ya da Bülent Kaya’ya şimdiden hayırlı olsun diyelim mi?