Muhalefetin İhanet Israrı

Ülkemizin son yıllarda savunma sanayi alanında öne çıkması ve bu alanda dünyanın dikkatini çeken üretimlerde bulunması, Türkiye'ye diş bileyen ülkeler ve terör örgütü PKK'nın tepkisini çekerken, sürpriz olmayan bir tepki de CHP'den geldi.

Muhalefetin İhanet Israrı

Türkiye'nin ürettiği SİHA'ları her fırsatta karalamaya çalışarak, Türkiye karşıtı paylaşımlar yapan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sözde ironi yapılan bir açıklamayı paylaşarak skandala imza attı.

CHP'li vekilin yaptığı paylaşımda, "Bayraktar SİHA üretimi durduruldu. Dışişleri Bakanı Sezgin Tanrıkulu Türkiye'nin savaş suçu işleyen bu ölümcül silahlara ihtiyacı olmadığını söyledi. SİHA üretim merkezini yurt dışına taşıması için Selçuk Bayraktar'a iki hafta süre tanındı." gibi gerçek dışı akılalmaz ifadeler yer aldı.
Sezgin Tanrıkulu, tüm bu yazılanları onaylarcasına, sosyal medya hesabından skandal ifadelerin yer aldığı görseli paylaştı ve "Bu korku size yeter troller. Ama emin olun adil olacağız" paylaşımını yaptı.

Bu bakış açısını yansıtan paylaşımı bizzat kendisinin de paylaşan bir muhalefete, muhalefet değil ihanet demek daha doğru olur.

Siyasi mücadelede elbette eleştiri ve yanlışları dile getirmek mümkündür ve hatta gereklidir. Muhalefet etmenin de alternatif olarak halka kendisini sunmanın da gereği budur. 

Ekonomik sorunlar başta olmak üzere birçok sahada muhalefet yapma ve buradan iktidarı yıpratma kolaycılığı varken, hem kendi topraklarımızı savunmak hem de isteyen ülkelere satarak önemli bir gelir kaynağı elde ettiğimiz ve gururumuz olan İHA ve SİHA gibi projelere laf söylemek, bu projeleri hayata geçiren Selçuk Bayraktar’a söz söylemek muhalefet ötesi bir ihanettir.

Siz ne ara Erdoğan düşmanlığından vatan düşmanlığına ve bu silahlardan en çok yakınan PKK seviciliğine terfi ettiniz? Bu ülkeyi yönetmeye bu mantık ve ihanet ile  mi adaysınız? 

İçinizin bir dışavurumu olan bu paylaşımları “ironi yapılmış” deyip mazur gösteremezsiniz. Şunu bilin ki ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü, cumhurbaşkanının kim olacağından ve seçimlerden daha önemli ve hayati bir konudur. Cumhurbaşkanı geçicidir, lakin vatan ilelebet bakidir.