Muhalefet Başarılı

Elazığ'da uzun zamandır yaşanan sorunların çözümü noktasında ilgili bir siyaset ortaya koyamayan muhalefet partileri, deprem ve pandemi sürecinin ardından çözüm odaklı ve duyarlı bir siyaset yaparak göz doldurmaya başladı. Halkın sesi ve olumsuzları gündeme getirerek talepler, hem iktidar milletvekillerinin daha çok çalışmasına hem de CHP'li Belediyelerin ilimize üç okul yapması örneğinde olduğu gibi hizmete sebep oluyor.

Muhalefet Başarılı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi parti genel başkanlarının ülke sorunları ve genel konularda sık sık açıklama yapmalarıyla birlikte Elazığ’da muhalefet partilerinin de sesi güçlü çıkmaya başladı. 

Geçmişte Elazığ’ın sorunlarına kulak tıkayan ve çözüm üretemeyen muhalefet partileri,  son zamanlarda sorunlara ilgili ve duyarlı bir siyaset gözeterek, her kesimden takdir görmeye başladı.
Dünyada ve ülkemizde meydana gelen önemli olaylar ve gelişmeler konusunda parti genel başkanları ve iktidar partisi il başkanları açıklama ve değerlendirmeler yaparken, geçmişte ilimizdeki muhalefet partilerinin il başkanlarından olumlu ya da olumsuz herhangi bir açıklama yapılmıyordu. 

MUHALEFET BAŞARILI MI?
24 Ocak depremini ve ardından yaşanan pandemi sürecinin tüm olumsuzluklarını yaşayan Elazığ’da muhalefet partileri bir sınav vermiş ve ilimizin sorunlarını gür bir sesle haykırmıştı.  Halkın sesi ve olumsuzları gündeme getirerek talepleri ilgililere aktarmakla görevli muhalefet partilerinin il başkanlarının gösterdiği bu gayrette her kesimden insan tarafından takdir edilmişti. 
Hakimiyet Gazetesi olarak ilimizden bulunan Muhalefet Partilerinin yaptığı çalışmaları okurlarımız için araştırdık.

İşte yaptığımız değerlendirmeler;

Muhalefet Başarılı

MHP GÖREVİNİ YAPIYOR
İlimizde Cumhur ittifakının ortağı MHP İl Başkanı Semih Işıkver, genel çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaparak, görevini en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde. 
CHP’nin sahada gösterdiği etkin muhalefeti, uzun zamandan beri teşkilat içi toplantılardan fırsat bulup halka inemeyen MHP’de “biz de varız” diyerek sahaya indi. 2018 seçimlerinde bir milletvekilini kıl payı kaçıran ve yapılacak ilk genel seçimde 2 milletvekili ile yerel seçimlerde Elazığ Belediyesini hedefleyen MHP, bu hedefine ulaşmak amacıyla halkla buluşma toplantılarını başlattı.

Muhalefet Başarılı

CHP, MUHALEFETTE DAHİ HİZMET GETİRİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkan Av. Çağlar Duran’ın göreve gelmesi ile birlikte il teşkilatında ciddi bir çalışmalar göze çarpıyor. Özellikle ilimizin sorunlarına çözüm üretme noktasında önemli açıklamalar ve çözüm önerileri sunan Çağlar, esnaf ve vatandaş  ziyaretlerini de hiç aksatmadan yerine getirerek, takdir topluyor.

CHP milletvekili Gürsel Erol’un deprem sürecinde ortaya koyduğu muhalefet anlayışı ve oluşan karşılıklı polemik, şehrimize üç okul olarak geri dönmüş ve şehir tarihinde ilk kez muhalefet partisinin şehre hizmet getirmesine sebep olmuştu.

Muhalefet Başarılı

İYİ, İYİ YOLDA 
İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözelerin göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar ve sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı takdir topluyor. Ülke genelinde iyi bir çıkış yakalayan İYİ Parti’nin ilimizde de aynı yolda gittiği ve her kesimden insanın dikkatini çektiği gözlemleniyor. Esnaf ve vatandaşlarla yapılan toplantılar da ilimizin sorunlarına çözüm bulmak için il teşkilatının yoğun çaba göstermesi, 2023 seçimleri öncesinde büyük bir avantaj olarak dikkat çekiyor. 

Muhalefet Başarılı

SAADET GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR 
İlimizde köklü bir geçmişe sahip Saadet Partisi de son günlerde sahada daha çok görünmeye ve halkla daha çok buluşmaya özen gösteriyor.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın,  halkın sorunlarını ve  sıkıntılarını yerinde dinlemek amacıyla hem gündeme dair açıklamalar hem de her kesimden insanı ziyaret ederek dikkat çekiyor. 

Muhalefet Başarılı

YENİDEN REFAH SAHADA 
Milli Görüş’ün lideri ve efsane Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi de etkin bir çalışma performansı ortaya koyuyor.
 Yeni kurulduğu zamanlarda bir yandan ilçe ve belde teşkilatlarını oluşturup, artık birçok partinin “dava ve şuur” diye bir derdi kalmadığı için ihtiyaç bile duymadığı “eğitim toplantıları”nı gerçekleştiren YRP;  bir yandan da esnaf ve STK ziyaretlerini sürdürüyor ve her fırsatta halkla buluşma toplantıları yapıyor.

Halkın gönlünde büyüyüp umut olan Yeniden Refah Partisi, düzenli ve istikrarlı büyümesini sağlarken en çok eleştiri aldıkları konu ise çevresinde çok kabul görmeyen  isimlerle hormonlu büyüme ve  çalışma kompleksine girmesi. Tabanın böyle bir talebi yokken ve Fatih Erbakan’ın çalışmaları ve söylemleriyle halkın ilgisini toplayıp umut ışığı haline gelen bir partinin, ilkeler ve temiz yüzler yerine geçmişi sorunlu kişilerle sıçrama yapma girişimleri, kamuoyundan destek bulmuyor. 

Muhalefet Başarılı

DEVA’NIN PERFORMANSI
İlimizde en çok çalışan ve değişik kitlelere ulaşma gayretinde olan partilerden biride Deva Partisi.  Parti, özellikle gençlerden oluşan yönetimi ile toplumda iyi bir sinerji oluşturmuş durumda. İlimizdeki birçok siyasi parti, STK ve kültür sanat camiasını ziyaret eden ve gittiği her yerde kabul ve ilgi gören il yönetimi, ilimizin sorunlarını raporlaştırıp TBMM’ye taşınması konusunda da büyük gayret sarf ediyor.

Muhalefet Başarılı

HÜDAPAR SORUNLARA VAKIF 
HÜDA-PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ise göreve geldikten sonra deprem ve pandemi sürecinde en fazla açıklama yapan ve çözüm önerileri sunan il başkanı olarak dikkat çekiyor. Yaptığı açıklamalar ile eleştiren değil yol gösteren bir siyaset uygulayan HÜDAPAR İl Teşkilatı, ilimiz de ziyaretlerini aksatmadan yaparak her kesimden insanın misafiri oluyor. 

Muhalefet Başarılı

GELECEK KAYIP 
Ak Parti ile yollarını ayıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'Bizim bir Geleceğimiz var' sloganıyla kurduğu Gelecek Partisi, ülke genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürürken, ilimizde çok aktif olmayan il başkanlığı ile dikkat çekiyor. Gelecek Partisi’nin 10 Nisan 2020’de açıklanan yönetim kurulunda Elazığ Kurucu İl Başkanı Av. Adnan Demir olmuştu.  O tarihten bugüne iki yıldan fazla zaman geçti ve partinin herhangi bir faaliyeti olmadığı gibi yönetim ve il başkanının da bir çalışması, açıklaması ve demeci pek fazla yansımadı medyaya. Partinin Merkez İlçe Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları başkanı var mı bunu da çok bilemiyoruz. Varsa da sahada ve medyada görünmüyor. Diğer illerde il başkanları vasıtasıyla zaman zaman kamuoyunun gündemine gelen Gelecek Partisi, Elazığ’da uzun süreden beri derin bir sessizlik ve suskunluk yaşıyor.