'Muhafazakarlığa Tepki Olarak Yaptım'

Sosyal medya hesabından camide alkol kullandığını gösteren fotoğraf paylaştığı gerekçesiyle tutuklanan şüphelinin ifadesi, birçok pedagog, psikolog, sosyolog, aile danışmanları ve özellikle anne babalar ile dini hizmet yapan vakıf ve dernekler için önemli bir gerçeği ortaya çıkardı.

'Muhafazakarlığa Tepki Olarak Yaptım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son bir yıldır dinle ilgili kafasında bazı soru işaretlerinin bulunduğunu anlatan S.Y.Ö., şu ifadeleri kullanmış: “Ailem ile de bu konuda çok sert tartışmalar yaşadım. Çünkü ailem çok muhafazakâr bir ailedir. Buna tepki olarak içimde dine karşı bir nefret oluştu. Bu nedenle paylaşım yaptım.”

Bu vatandaşın yaptığı eylem asla kabul edilemez ve mazur görülemez. Ancak savunmasında dile getirdiği “ailem çok muhafazakâr bir ailedir. Buna tepki olarak içimde dine karşı bir nefret oluştu.” cümlesi ciddi anlamda ve bilimsel mahfillerde tartışılması ve özellikle çocuk ve genç yetiştirmek noktasında anne-baba ya da değişik görevlerde bulunan insanların “Daha iyi evlat, daha dindar nesil yetiştirme”  konusundaki yöntem ve metotlarını gözden geçirmeleri gerekiyor. En başta da anne babalar…