MTA Diri Fay Haritası Yayımlandı! İşte İsim İsim Elazığ'ın Riskli Mahalleleri

MTA, belirli aralıklarla yayımladığı diri fay haritasını güncelledi.

MTA Diri Fay Haritası Yayımlandı! İşte İsim İsim Elazığ'ın Riskli Mahalleleri

MTA'nın yayımladığı güncellenmiş Diri Fay Haritası'na göre Türkiye genelinde 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem üretebilecek potansiyelde 485 diri fay bulunuyor. Doğu Anadolu fay hattı Elazığ, Bingöl ve Muş gibi illerden geçerek önemli bir etki alanına sahip.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Türkiye’nin diri fay haritası yayımladı. Elazığ’ın Sivrice ve Palu ilçelerinden diri fay hattının geçtiği görülürken riskli mahallelerde belli oldu. Peki, Elazığ’da hangi noktalardan diri fay geçiyor? İşte detaylar…

MTA, Türkiye'de 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek diri fayları açıkladı. Elazığ’da Sivrice ve Palu ilçeleri de diri fay hattı geçen ilçeler arasında yer aldı.

Buna göre, Palu ilçe merkezinin yakınlarından geçen diri fayın ilçeye bağlı Köklüce, Gökdere, Beyhan, Arındık, Damlapınar, Örgülü, Umutkaya, Yeşilbayır, Keklikdere, Baltaşı, Örencik, Kumyazı, Kartaldere, Yeşilova, Küçükova noktalarından geçtiği,

Sivrice ilçesinde Polat, merkez mahallelerin tamamı ve Yedikardeş, Düzbahçe, Soğukpınar, Kürköy, Yedipınar, Kösebayır, Doğansu, Çevrimtaş, Doğanbağı, Kılıçkaya, Ilıncak noktlarından diri fayın geçtiği görüldü.

Öte yandan Elazığ’ın mahallelerinin tamamı hem Sivrice ve Palu’dan doğrudan geçen hem de Tunceli, Bingöl ve Malatya üçgenindeki diri fay hatlarıyla deprem kuşağıyla bir deprem üçgeninde yer almaya devam ediyor.