Motorin İndirimi İçin Tarih Belli Oldu

Özel Tüketim Vergisi'nin üç kat artırılması ve ardı ardına gelen zamların etkisiyle motorin fiyatlarının litre başına 40 Türk Lirası'na yaklaştığı şu günlerde, nihayet motorin fiyatlarında bir indirim yapılacağı tarih açıklandı

Motorin İndirimi İçin Tarih Belli Oldu

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından üç ayda yüzde 110'a yakın bir zamla ulaşılan bu yüksek fiyatların ardından, motorin fiyatlarında bir düşüş yaşanacak.

Sektör kaynaklarından aldığımız bilgiler doğrultusunda , motorine litre başına 1,20 Türk Lirası indirim yapılacağını açıkladı. Bu indirim, 6 Eylül Çarşamba saat 00.01'den itibaren geçerli olacak ve İstanbul'un Avrupa yakasında motorinin litre fiyatını 37,83 TL'den 36,63 TL'ye düşürecek.

Ayrıca, motorin fiyatları Hakkari, Mardin, Ağrı, Adıyaman ve Batman gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerinde 38 TL civarına gerileyecek. Ancak, aynı gün "otogaz" olarak bilinen sıvılaştırılmış petrol gazına (LPG) 1,50 TL zam yapılacak.

Benzin fiyatlarının tarihi en yüksek seviyede olduğu bir dönemde, motorin fiyatlarında yaşanan bu indirim, motorin kullanıcıları için bir rahatlama sağlayacak gibi görünüyor.

TÜPRAŞ, ham petrolünü varil başına 30 dolar indirimle Rusya'dan temin etse de, benzinde beklenen indirim motorin için geçerli olacak.