'MODERN ZAMANIN KERBELASINI YAŞIYORUZ'

Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar, Suriye ve Irak'ta yaşanılanların İslam Coğrafyasının ayıbı olduğunu belirterek, şu an  modern zamanın Kerbelasını yaşıyoruz dedi.

 'MODERN ZAMANIN KERBELASINI YAŞIYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye‘nin yakından tanıdığı Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar Elazığ Belediyesi tarafından organize edilen Elazığ 1. Kitap Fuarında katılarak kitaplarını imzaladı.

Ahmet Aytar Meydanında kurulan Kitap fuarında Gençlerle söyleşi yapan Yarar, Elazığ Hakimiyet Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Yarar, ”Devlet hukukunda insaf diye bir şey yok. Devlet hukukunda güç denen bir şey var.” dedi.

Bosna savaşında 1.5 Milyon adet Konvansiyonel silahın kayıp olduğunu hatırlatan Mete Yarar,  ‘’1990 Yıllında kayıp olan silahlar 2003 yıllında bizim karşımıza Irak’ın işgali sırasında çıkıyor. Bu silahlar Rus uçaklarına yüklenerek Erbil’e getiriliyor. Adı daha sonra kayıp olan silahlar olarak tarihe geçiyor ‘’diye konuştu.

MODERN ZAMANIN KERBELASINI YAŞIYORUZ

Mete Yarar,”Yugoslavya da kayıp olan silahların bir kısmı bu sefer Suriye de çıkıyor. Nasıl gönderiliyor biliyormusunuz? Başka bir ürün adı altında gönderiliyor.  Bu kadar kaypak bir zeminde bunları görüyoruz ve diyoruz ki, göndermeyin. Devlet hukukunda insaf diye bir şey yok. Devlet hukukunda güç denen bir şey var. Yaşananlar İslam coğrafyasının utancıdır. Suriye de Irak ‘da yaşananları gördüğümüzde modern zamanın Kerbelasını yaşıyoruz. Halep’te İdlip da yaşananları gördüğümüzde tek söylenecek şey var. İleriki yıllarda bize soracaklar o Müslümanlar orada katledilirken siz ne yaptınız? Bu sorunun cevabını biz vermeyeceğiz.” dedi.

ENSAR BİR MİLLETİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’nın BM ‘de yaptığı konuşmanın bir manifesto olduğunu söyleyen Mete Yarar, bu insanlık manifestosudur şeklinde konuştu.

Yarar,”Cumhurbaşkanımız aynen gözlerini içene bakarak “ Ben Dünyanın 17. Büyük Devletinin Cumhurbaşkanıyım. Ama benim Milletim yardımda Dünyanın en fazla yardım yapan ülkesi oldu. Yalnızca 3.5 Milyon mülteciye yaptığımız yardım 30 Milyon dolar.  BM’nin yaptığı yardımlar ortaya Avrupa’nın yaptığı yardımlar ortada diyerek gözlerinin içine bakarak BM üyelerine iki yüzlü politikaları bırakmalarını istedi. Evet biz böyle bir milletiz, Yapılan yardımlar ortada bir Ensar Millet olamaz. Bu Ensar millet tarihte olduğu gibi bugünde tarihinden şeref duyacak.”

CUMHURBAŞKANIMIZ HALKTAN GÜCÜNÜ ALIYOR

Kuzey Irak’ta yaşanan referandumla birlikte neden Irak’a operasyon yapılmıyor sorusuna cevap veren Mete Yarar, ‘’Eğer Şu an Irak’a girilmeyi bekliyorsanız. Biz zaten ordayız.  Şu an 5 Bin TSK askeri var. Şu an sınır birliklerimizle beraber 35 bin askerimiz o bölgede.  Bir gece ansızın gelebiliriz sorusu yok. Bir gün ansızın girmişiz. Bu coğrafyada bir yerlere giderek harita değiştiremezsiniz dedi. Yarar,”  Bu aziz Millet 15 Temmuz ‘da onurlu duruşunu gösterdi. Elinde silahı olmayan eğitim almamış  tank üzerine geldiğinde önünden  çekilmeyen ölümden korkmayan bir topluluğun Halep gibi konularda Kerkük gibi konularda korkması mümkün değil.  15 Temmuz’da Gazilerimize sorduğumuzda Gazilerimiz “Allah korkuyu gönlümüzden almıştı.” Eğer   yollunuz doğru ise Allah korkuyu gönlünüzden alıyor.  Bize mezar kazmaya çalışanlar karşısında bu topluluk o korkuyu yüreğinden almış şekilde üzerine yürüyeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Halktan o gücü alıyor. 15 Temmuz ‘da arkasından çekilmeyen topluluğa, güveniyor Cumhurbaşkanımız. Bu bölgenin halkına güveniyor. Bedel ödenmeden devlet olan bir yer yok. Bedel ödemeden millet olan bir dönem yok. Bedel ödemeden kazanılan hiçbir şey yok. “dedi.