Minibüs de Lüks Oldu

Her yeni güne bir zam haberiyle uyanıyoruz.  Öyle alıştırdılar ki bizi zamma, onsuz bir gün geçirsek rahatsız oluyoruz sanki.

Minibüs de Lüks Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gün aşırı akaryakıta gelen zamlar önce taksi, sonra öğrenci servis ücretlerine yansıdı. Minibüsler unutuldu mu derken bunun da haberi gecikmedi.

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, Elazığ’da taksilerin ardından dolmuşlara da zam yapılacağını açıkladı. 

Yakın bir tarihte minibüs ücretlerine zam yapılacağını duyuran Şevket Toraman, 10 TL olan tam ücretin 15 TL’ye 8 TL olan öğrenci ücretinin ise 12 TL’ye yükseleceğini açıkladı.

Akaryakıta gelen zamlardan sonra toplu taşıma ücretlerine zam gelmesi kaçınılmaz ama asıl mesele geçmişte aile bütçesine çok yük olmayan bu kalemin, şimdilerde önemli bir yekûna tekabül etmesi.

Bir evde  minibüs kullanarak işyeri ve okula giden üç kişi varsa bunun aylık bedeli 3000 TL  civarında. Ciddi bir meblağ.

Umarız Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  verdiği sözü tutar ve 2024 yılı,  enflasyonun tek hanelere düştüğü bir yıl olur. Umudumuz Şimşek…