Mini Seçim Anketi

Bir dostumuz anlatıyor. 'Her biri oy kullanan 22 kişilik bir aile meclisindeyiz. Konu seçimler. 22 kişinin tamamı  bugüne kadar Ak Parti'ye oy vermiş isimler.  Bu seçimde tercihlerinin ne olduğuna dair bir tartışma başladı. hemen herkesten farklı değerlendirme ve yorumlar geldi. Tartışmanın sonunda gördüm ki Ak Parti bizim aile meclisinde yüzde 60'ın üzerinde oy kaybetmiş.'

Mini Seçim Anketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dostum devam ediyor gözlemlerini anlatmaya: “Neden Ak Parti’ye yeniden oy vermeyecekleri konusunda birinci sırada ekonomi ve hayat pahalılığı geliyordu. İkinci ve en önemli gerekçeleri ise milletvekillerinden memnuniyetsizlik olarak ortaya çıktı. Deprem sürecinin iyi yönetilmediğinden, şehrin sorunlarına yeterince duyarlılık göstermediklerinden yakındılar.”

Peki, her şeye rağmen Ak Parti’ye hangi şartla oy verirsiniz diye bir sorum oldu aile meclisine. Birçoğu hiçbir şartta oy vermeyeceklerini dile getirirken, önemli bir kısmı da “listeler güzel ve kuşatıcı olursa oy veririz” dediler.

Dostumuzun mini aile seçim anketinden Ak Parti’nin eski durumda olmadığı ortaya çıkmış. Hepsinin geçmişte Ak Partiye oy vermiş bir kitle olmasına rağmen sonuçta  yüzde 50 oy kaybı olduğu ve bunun da Elazığ gibi Ak Parti’nin kalesi bir ilde yaşandığı düşünülürse büyükşehirlerin halini tahmin bile edemiyoruz” dedi dostumuz.

Bu mini anketten çıkan sonuç şu ki Ak Parti kendi tabanına yönelik adım atmadığı ve tabanın beklentilerine uygun bir liste oluşturmadığı sürece seçimleri kazanması zor gözüküyor. 

Seçimlere daha 3.5 ay var ve bu az bir süre değil. Ak Parti kendi tabanından en çok eleştiri aldığı konularda adım atabilir ve bunu anlatabilirse seçimlerin galibi olur.