Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Bakan Tekin'den tatil açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Ara tatilleri kaldırmak deyince çocuklar, gençler sanki okula eklenecek gibi anlıyorlar. Yapacağımız şey şu, eğer yaparsak okulların açılışını eylül ayında öteleyeceğiz. Yine 180 iş günü okullar devam edecek, yine öğretmenlerimiz iki ay tatil yapacak' dedi.
"Okula gidilen gün sayısı artmayacak, tatiller de azalmayacak"
"Bir okulda Selefi andı veya Selefi yemini diye bazı gruplarla bağlantılı bir yeminin okutulması, buna benzer hadiseler olduğunda Milli Eğitim Bakanlığı nasıl bir tutum alıyor?" sorusunu yanıtlayan Bakan Tekin, genelgenin toplumdan çok yoğun destek gördüğünü, bunu sabote etmek isteyen art niyetli yaklaşımların olabileceğini kaydetti.
Tekin, Bakanlığın, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin çok duyarlı olduğunu, hızlı tedbirlerle sorunların çözüldüğünü vurgulayarak, "Yüz binlerce güzel etkinlik oldu. İçerisinde benim tasvip etmediğim, kimsenin tasvip etmediği birkaç tane örnek var, bu onlardan bir tanesi." şeklinde konuştu.