Milli Görüş Pişti Oldu

25 Aralık Pazar günü Milli Görüşün iki partisinin Elazığ İl Kongresi var. İki parti nasıl oldu da kongrelerini aynı güne denk getirdi bilinmez ama Allah'tan saatlerini farklı belirlemek gibi bir önlemi almışlar.

Milli Görüş Pişti Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi i kongresini kendi il binasında ve saat 10’da yapma kararı alırken Yeniden Refah Partisi, kongresini Akgün Otel’de ve  Genel Başkan Fatih Erbakan’ın  da katılımıyla saat 13’te Akgün Otel’de yapacak.

Saadet Partisi kongresini kendi il binasında yapacağına göre belli ki Genel Merkezden herhangi bir yetkili gelmeyecek. Muhtemelen de geçmişte görevden alınan İbrahim Hacıbekiroğlu’nun yerine genel merkez tarafından ataması yapılan Abdullah Akın,  bu kez seçimle iş başına gelecek.

Aynı süreç Yeniden Refah Partisi için de geçerli. Bu partide de geçtiğimiz aylarda görev değişimi yaşanmış  Erhun Karakuş’un yerine Ömer Ateş atanmıştı. Ateş’in de kongrede delegelerin oyuyla il başkanlığına yeniden seçilmesi bekleniyor.

Saadet Partisi’ne nazaran Yeniden Refah Partisi’nde ciddi bir heyecan ve partiye vatandaşın yönelimi var. Anketlerde de görülen o ki YRP; Saadet’in 3-4 kat önüne geçmiş durumda.

Saadet’in en büyük dezavantajı 6’lı masaya teslimiyeti olarak görülüyor ve taban buna büyük tepki gösteriliyor. Bunun sonucu ise tüm partiler oy kazanırken Saadet sürekli oy kaybediyor.

 Siyasi kulislerde 6’lı masa güçlenir ve seçimi garantilerse, ilk ayrılacağı partinin de Saadet olduğu iddia ediliyor.

Saadet’in yaşadığı bu sorunlara karşın, başta Saadet olmak üzere Ak Parti ve kararsızlardan aldığı oylarla sürekli büyüyen ve toplumda ciddi bir karşılık bulan parti ise Yeniden Refah Partisi olarak görülüyor.

Fatih Erbakan’ın televizyon programları ilgiyle takip ediliyor. Her iki ittifak için getirdiği eleştiriler toplum da karşılık buluyor. Herhangi bir makam ya da bakanlık uğruna ilkelerinden taviz vermiyor ve vermeyecek gibi de gözüküyor.

6’lı masanın oy oranı düşük parti liderlerinin  sırf cumhurbaşkanı yardımcısı olma adına  verdiği ödünlere karşın Fatih Erbakan’ın dik duruşu ve doğruları haykırması seçmende olumlu etki bırakıyor ve güven veriyor.

Pazar günü iki partinin de kongresini izler ve heyecanı görürseniz sizler de bu görüşlere hak vereceksiniz.