Milli Eğitim Bakanı Tekin: Ciddi Bir Müfredat Değişikliği Yaptık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen 'Eğitim Temalı 7. Kısa Film Yarışması Gala ve Ödül Töreni'ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Törende dereceye giren kısa filmleri izleyen Bakan Tekin, eğitim sistemi, müfredat değişiklikleri ve uluslararası konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Ciddi Bir Müfredat Değişikliği Yaptık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen "Eğitim Temalı 7. Kısa Film Yarışması Gala ve Ödül Töreni"ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Törende dereceye giren kısa filmleri izleyen Bakan Tekin, eğitim sistemi, müfredat değişiklikleri ve uluslararası konularda önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözüne atıfta bulunarak, Türkiye'nin siyasal hegemonik düzene karşı çıktığını ve dünyada yankı bulan bir karşı çıkış sergilediğini ifade etti. Ayrıca, uluslararası metinlerdeki evrensel değerlerin, Türkiye'nin ve benzer toplumların hassasiyetlerini yeterince yansıtmadığını ve bu konuda düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Filistin'de yaşanan zulme de değinen Tekin, uluslararası metinlerin söz konusu olaylarda etkili olamadığını belirterek, Türkiye'nin bu konuda daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik olarak ise mevcut düzenlemelerin eksik olduğunu ifade eden Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı doğrultusunda daha kapsayıcı ve sorunları çözücü bir metnin hazırlanacağını umut ettiğini belirtti.

Müfredat konusuna da değinen Bakan Tekin, sürekli güncellenmesi gerektiğini ve bu bağlamda ciddi bir müfredat değişikliği yaptıklarını söyledi. Dünya genelindeki hızlı değişimlere ayak uydurmak adına dinamik bir müfredatın gerekliliğine vurgu yaptı.

Bakan Tekin, öğretmen buluşmaları ve eğitimle ilgili yapılan düzenlemelere değinirken, Eğitim Bir-Sen'e yapılan işbirliği için teşekkür etti. Ayrıca, "Dilin dönmediği, feryadın işitilmediği zeminlerde görev, sanat ve sanatçıya düşüyor" diyerek, sanatın zor durumdaki insanlar için bir çıkış noktası olması gerektiğini ifade etti.