Milletvekili Erol: Yürek Arıyorlarsa Bende Bunların Hepsinden Daha Fazla Var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kanal 23 ekranlarında Hasan Bak'ın sunduğu seçime doğru programına konuk oldu. 

Milletvekili Erol: Yürek Arıyorlarsa Bende Bunların Hepsinden Daha Fazla Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programda Palu Belediye Başkanının kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Erol, Palu’nun Ak Parti döneminde hak ettiği yatırı ve desteği alamadığını, Paluluların inanç ve duygularının sömürüldüğünü belirterek Palu Belediye Başkanı’nın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Erol, siyasetin cesaret ve yürekle değil akıl ve nezaketle yapılacağını cesaret ve yürek aranıyorsa kendisinde bunun herkesten daha fazla olduğunu söyledi.
Milletvekili Erol’un açıklamaları şu şekilde:

“PALULULARIN DUYGU, DÜŞÜNCE VE İNANÇLARI SÖMÜRÜLDÜ”

1 yıldan uzun bir süredir Palu’da belediye binası yok. Hayırseverlerin yaptırdığı bir taziye evinde hizmet veriyorlar. İhalesi yapılmış, sonuçlanmış mı bilmiyorum ama 18 milyon liralık bir fiyat verilmiş. Ben bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi hariç 300 milyonluk okul yaptırıyorum ama iktidar Palu gibi önemli bir ilçede 18 milyon liralık bir binayı yaptıramamış. Ben de Paluluların Ak Parti siyasetinde etkili olduğunu, her dönem 2 milletvekili çıkardıklarını ve zaman zaman Elazığ Belediye Başkanları da Palulu oldu. Ancak ne yazık ki Palu’ya gidiyorsunuz ne ilçe ne köy ne de kasaba. Orada kalmış bir şey. Oradaki insanların duyguları, düşünceleri ve inançları hep sömürülmüş, oradaki insanlar üzerinden hep siyaset kurgulanmış ama Palu kendi kaderine terk edilmiş.

“BELEDİYE BAŞKANININ SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ”

Ben de eğer kabul ederseniz hemen bugün itibari ile belediye meclisinizi toplayın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya bizim herhangi bir belediyemiz ile kardeş belediye olma kararı alın, ben burayı belediyeyi bir lira bile borçlandırmadan yapacağım. Ama derseniz ki bir CHP’li belediyelerle kardeş belediye olamayız, 14 Mayıs’ta biz iktidara geliyoruz, burayı size hibe yapacağım. Siyasette nezaket her zaman olmalıdır. Biz rakip olabiliriz ama biz birbirimize saygısızca bir dil veya ifade kullanmamalıyız. Niye? Çünkü hepimiz aile reisiyiz. Yaşam koşullarımız, aile geleneklerimiz var. Yani hepimiz birbirimizden farklı olabiliriz ama ortak sorumluluklarımız var. Siyaseten birbirimizi eleştirebiliriz ama kullanacağınız ifadelerde karşı tarafın kişiliğine yönelik bir söylem kabul edilemez. 

“ÇİRKİN BİR DİK KULLANDI”

Ben ne parlamento ne meclis konuşmalarımda ne de televizyon programlarında asla “Cumhurbaşkanı” ifadesini kullanmadım. Hep “Sayın Cumhurbaşkanımız” dedim çünkü ayrı bir partinin genel başkanı olabilir ama bu ülkenin cumhurbaşkanı sıfatını üstlenmişse ve seçilmişse o benim de cumhurbaşkanım. Ve bu nezaket ilişkilerinden dolayı ben onu aradığımda hep ulaştım. Aslında muhatap almak istemem çünkü benim seviyemde siyaset yapan biri değil. Aslında cevap bile vermek istemem ama Palu Belediye Başkanı’nın kullandığı dil, çok çirkin bir dildi. Bugün Palu’ya onun için gidecektim ve ben buradayım diyecektim.

“BEN HEPSİNDEN DAHA CESARETLİ VE YÜREKLİYİM”

Yürekle, cesaretle siyaset ifade edilmez. Siyaset nezaket ve akılla ifade edilir. Yürek ve cesaret arıyorsanız o yürek bende olduğu kadar bunların hiçbirinde yok. Ben, PKK terör örgütünün en etkili olduğu dönemde bile Tunceli’de onlara karşı yürüyüş yapmış, meydan okumuş ve bundan dolayı da Sayın Cumhurbaşkanı’ndan teşekkür almış bir insanım. Ben belediye başkanına ben buradayım ama seni muhatap almak için gelmedim diyecektim. Palululara söz vermeye gidecektim. Bu yalancılara bu dolancılara inanmayın, bugüne kadar sizin inançlarınızı, değerlerinizi sömürdüler ve dilleri, üslupları bu. Palu nasıl bir ilçe? Palu Elazığ’ın en köklü ilçesi ve en köklü tarihine sahip. O bölgeyi yöneten belediye başkanında o kültüre ve geleneğe uygun davranış beklenir. Sonuç olarak ben seçilmiş bir milletvekiliyim ve protokolde de onun üstündeyim. Benim  siyaset dilimi ve vaatlerimi eleştirebilirsin ama kullandığın dile dikkat edeceksin. Bunları söylemek için Palu’ya gidecektim ama Palu’da hayati bir kaza yaşandığı için bunları söylemeye gitmek uygun olmazdı, o yüzden buradan ifade ettim.