MİLLETVEKİLİ EROL 'PKK, PYD, YPG, IŞİD VE FETÖ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 'PKK, PYD, YPG, IŞİD ve FETÖ ülkemizin ulusal güvenliğini, kamu otoritesini, yurttaşlarımızın yaşam hakkını tehdit eden illegal yapılanmalardır, tartışmasız hepsi bölücü terör örgütüdür'dedi.

MİLLETVEKİLİ EROL 'PKK, PYD, YPG, IŞİD VE FETÖ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Erol açıklamasında,” Devletimizin ulusal güvenliğini, kamu düzenini ve yurttaşlarımız yaşam hakkını korumak için sınırlarımız içinde de sınır ötesinde de operasyon yapma yetkisine de hakkına da sahiptir. Yapılan bu operasyonları da destek veriyorum.Yine terörle mücadelede kolluk kuvvetlerimizin İHA’ları da, SİHA’ları da kullanmasını doğru buluyorum. Son dönemlerde terörle mücadelede başarı sağlandığını bölge milletvekili olarak  ifade ediyorum Ayrıca 26. Dönem Tunceli Milletvekilliğim döneminde Tunceli’de terör örgütlerince öğretmen Necmettin Yılmaz katledilmesine şehit edilmesine en sert tepki veren terör örgütlerine karşı yürüyüş ve miting yapan bir milletvekili olarak terör örgütlerinin tehditleri karşısında devletimiz tarafından koruma altına alınmış birisiyim”dedi.

 Açıklamasını sürdüren Erol,” Siyasi algı yaratmak adına bizim gibi CHP geleneğiyle çekirdekten yetişen siyasetçiler   Mustafa Kemal Atatürk'ün değerleri üzerinden siyaset yapan, bölücü terör örgütlerine karşı dik duran, devlet geleneğinden gelen vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini yaşamın vazgeçilmezi olarak gören siyasetcilere yönelik gerçekleri saptırarak yalan yanlış haberlerle yıpratmasını doğru bulmuyorum”ifadelerini kullandı.

  Hdp’nin terör örgütüyle bağı olup olmadığını söylemlerle ilgilide HDP’nin terör örgütüyle kurumsal bağı varsa bu istihbarat birimleri ile savcılığın hemen araştırmasını yapması gerektiğine değinen Erol,  yasal dayanaklar oluşturularak kanunlar gereği ilgililerce hakkında kapatma davası dahil her türlü yasal işlem başlatılması hükümetin ve yargının sorumluluğudur diye ifade etti.