MİLLETVEKİLİ EROL: 'İDDİALAR DOĞRU İSE YAZIKLAR OLSUN'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Günışığı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca'nın paylaştığı AKP'li 2 vekilin otel ve diğer tüm giderlerinin deprem konutlarının ihalesini alan firma tarafından karşılandığı iddiası üzerine, bunun doğruluğunu bizzat kendisinin araştıracağını ifade etti.

MİLLETVEKİLİ EROL: 'İDDİALAR DOĞRU İSE YAZIKLAR OLSUN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden sonra yaralar sarılmaya devam ediyor. CHP Elazığ  Milletvekili Gürsel Erol da depremzedelerin konakladığı çadır ve konteyner kentleri ziyaret ediyor. Burada konaklanan aileleri bir bir ziyaret eden Erol, yaraların sarılması adına çalışmalarını devam ediyor. Özellikle depremin yaralarının sarıldığı bugünlerde herkes seferber olmuşken Elazığ’da yayın yapan  Günışığı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca'nın paylaştığı AKP’li 2 vekilin otel ve diğer tüm giderlerinin deprem konutlarının ihalesini alan firma tarafından karşılandığı iddiasının olduğunu ve böyle bir şeyin doğruluğunu bizzat araştıracağını belirten Milletvekili Erol, “Bunun gerçeklik payının olmamasını temenni ediyorum ancak böyle bir şey varsa yazıklar olsun demekten başka bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Öte yandan İl Özel İdaresi’nin şirketi ve İş-Kur üzerinden kurasız işe yerleştirmeleri konusunu da yakından takip ettiğini belirten Erol, evsiz kalan tüm ailelerin evinden  1’er kişiyi Elazığ’da  kamu kuruluşlarına yerleştirme önerisinde bulundu.

Milletvekili Erol yaptığı açıklamada, “Depremin yaralarının sarıldığı bugünlerde tüm milletimiz seferber olmuşken, Günışığı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca'nın paylaştığı AKP’li 2 vekilin otel ve diğer tüm giderlerinin deprem konutlarının ihalesini alan firma tarafından karşılandığı, "Doğruluğunu bizzat araştırıp, yakından takip edeceğim" iddiası beni derinden üzmüştür. Bunun gerçeklik payının olmamasını temenni ediyorum ancak böyle bir şey varsa, depremzede kardeşlerimizin, yetimin fukaranın hakkını yiyenler nasıl hesap verecekler, yazıklar olsun demekten başka bir şey söylemek istemiyorum.  Bunun yanı sıra depremzede mağduriyeti yaparak, kendi çevresindekileri  İl Özel İdaresi’nin şirketi üzerinden iş sahibi yapmaları konusunu da yakından takip ettiğimi, böyle bir şeyin yapılmasının da ahlaki ve insani olmadığını belirtmek isterim. Tüm Elazığ depremzededir, o zaman depremde evsiz kalan tüm ailelerimizin evinden  1’er kişiyi Elazığ’da kamu kuruluşlarında işe yerleştirelim ” ifadelerine yer verdi.