Milletvekili Erol: 'FETÖ ile asıl mücadele bizim iktidarımızda olacak'

Chp Elazığ Milletvekili Gürsel Erol FETÖ terör örgütü ile mücadele hakkında konuştu.

Milletvekili Erol: 'FETÖ ile asıl mücadele bizim iktidarımızda olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 AKP iktidarı döneminde FETÖ terör örgütüyle mücadele de toplumun vicdanını rahatlatacak bir şekilde mücadele edilmediğini belirten  Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi  Gürsel Erol, “FETÖ siyasi ayağını ve FETÖ yandaşlarını mutlaka  yargı önüne çıkaracağız, FETÖ ile asıl mücadele bizim iktidarımızda olacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir vatandaşın "Başa geldiğinizde KHK'lılar ile ilgili nasıl bir somut çözüm önerisi sunacaksınız?" sorusuna "Tamamı görevlerine iade edilecek" diye yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının farklı yerlere çekildiğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, mahkemelerce hak ihlali kararı verilen ya da beraat eden her yurttaşımızın lekelenmeme, adil yargılanma hakkı gibi anayasal haklarını savunuyoruz diye kaydetti.

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRK YARGISININ İRADESİNDEN KAÇAMAYACAK”

Fetullahçı Terör örgütünün Türk yargısının iradesinden kaçamayacağını belirten CHP'li vekil Gürsel Erol, “Ülkemizin ve kamu düzeninin temeline dinamit koyan, kamuda görev yaptıkları dönemde yetkilerini devleti ele geçirmek için kullanan, kumpas davaları aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en nitelikli kadrolarını alçakça tasfiye etmeye kalkan, 15 Temmuz darbe girişiminde yurttaşlarımızı şehit eden eli silahlı ve kanlı hiçbir Fetullahçı Terör Örgütü Mensubu Türk yargısının iradesinden kaçamayacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak siyasi iradenin değil, yargı kararlarının ışığında; hakkında soruşturma açılmasına gerek duyulmayan, mahkemelerce hak ihlali kararı verilen ya da beraat eden her yurttaşımızın lekelenmeme, adil yargılanma hakkı gibi anayasal haklarını savunuyoruz” diye konuştu.

“FETÖ'YLE MÜCADELE BİZİM İKTİDARIMIZ DÖNEMİNDE OLACAK"

CHP'li Erol, “Adeta bağımsız mahkemelerin üstünde bir kurum vazifesi gören, suç ve cezada kanunilik ilkesini hiçe sayan OHAL komisyonu gibi kurumun hukuki olmadığını belirtiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu vurguluyoruz. Bu eli kanlı terör örgütü ile omuz omuza verip kendi milli ordusuna kumpas kuranları, terör örgütü elebaşı ile boy boy fotoğraf çektirip kamuda en üst düzey görevlerde bulunanları, hala bir türlü ortaya çıkarılmayan FETÖ’nün siyasi ayağını ve FETÖ yandaşlarını mutlaka  yargı önüne çıkaracağız, FETÖ ile asıl mücadele bizim iktidarımızda olacak” ifadelerini kullandı.

"MAHKUM OLMUŞSA İSTESEK DE İADE EDEMEYİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden alınanların göreve iade edileceğine ilişkin sözlerine  KHK'lılar arasında beraat edenler bulunduğunu belirterek, "Onları göreve başlatacağız. Ancak gerçekten bir terör olayından ötürü mahkum olmuş, hapse girmişse zaten biz onu göreve istesek de iade edemeyiz" diye konuştu.