Milletvekili Erol 'Elazığ Kalkınmada Öncelikli Pilot İl Olacak'

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Kanal 23'te katıldığı Ayrıntı programında yaptığı açıklamada CHP iktidarında Elazığ'ın Kalkınmada Öncelikli Pilot İl Olacağını ve bütün sorunlarını öncelikli olarak çözeceklerini söyledi.

Milletvekili Erol 'Elazığ Kalkınmada Öncelikli Pilot İl Olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Kanal 23’te yayınlanan Ayrıntı programının konuğu oldu. Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak’ın sunduğu programda, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Türkiye ve Elazığ gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Gürsel Erol yaptığı açıklamada CHP iktidarında Elazığ’ın Kalkınmada Öncelikli Pilot İl Olacağını ve bütün sorunlarını öncelikli olarak çözeceklerini söyledi.

İktidara gelmeleri halinde Elazığ ile ilgili çözümlerini aktaran Gürsel Erol; “İktidarımızda Elâzığ kalkınmada öncelikli pilot il olacak. Sorunları çözülmede ilk olacak. Elâzığ’ın sorunları tespit edilecek ve genel başkanımız Elâzığ’da grup toplantısı yapacak. Bir ile böyle sorumluluk duyması çok önemlidir.  Kalkınmada öncelikli pilot il Elâzığ olacak 134 milletvekili Elâzığ’a gelecek ve burada bir lansman yapılacak. Elâzığ’ın sorunlarıyla ilgili sunum yapılacak. Bir numarada Elâzığ’ı büyükşehir yapmak için kanun teklifi vereceğiz. Elazığ büyükşehir olunca Elâzığ’ın gelirleri daha yüksek olacak. İkinci olarak Pertek köprüsünün projesi başlamış ancak bizim dönemizde yapılacak en önemli projelerden birisi. Deprem süreciyle ilgili inanılmaz mağduriyetler yaşandı geçmişe yönelik mağduriyetlerin giderilmesi için kararnameler yapılacak. Bu kentin ekonomisine ve istihdamına destek veren feri krom ve maden demir işletmesini yeniden devletleştireceğiz. Sulama projelerini tamamlayacağız. Hayvancılık en önemli işlerden birisi yaklaşık 800 bin küçük baş hayvan var. Burada 2 tane aşiret var bugüne kadar mecliste adları gündeme bile getirilmedi. En büyük üretici bu hayvancılar. Her evden 1 kişi kadrolu çoban olarak işe alınacak. Maaşını il özel idare ödeyecek bununla ilgili alt bilgiler var. Şehir hastanesini üniversiteye vereceğiz. Şu anki araştırma hastanesini sağlık bakanlığına alacağız SGK hastanesinin yerine de tam teşekküllü hastane yapacağız. Harput’un UNESCO süreci tamamlanacak. Harput için özel bir kararname çıkartacağız. Hazarbaba tesisleri, batık şehir, termal sular bunlar hep destekleyeceğimiz işler. Öğretmen evini eğitim müzesine çevireceğiz. Kalınabilir bir yer olmayacak. Otel konsepti ile olan yerini müze olarak Fırat Üniversitesi’nin yanında bulunan yeri alacağız öğretmen evi yapacağız. Yarım kalan bütün projeler tamamlanacak” İfadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU ELAZIĞ'A GELECEK
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 134 milletvekili ile Elazığ’a gelerek çözüm önerileri hakkında lansman yapacağını söyleyerek; “Sayın Genel Başkanımız her ne kadar Tuncelili olsada kendisini fahri Elazığlı olarak kabul ediyor hakikaten öyledir benim gibi. Ben doğma büyüme buradayım başkanımızda burada okumuş. Elazığ’a özel hassasiyetleri var Elâzığ’la ilgili sayın genel başkanımız önümüzdeki aylarda buraya gelecek. Elâzığ’la ilgili karar aldı. İktidarımızda Elâzığ kalkınmada öncelikli pilot il olacak. Sorunları çözülmede ilk olacak. Elâzığ’ın sorunları tespit edilecek ve genel başkanımız Elâzığ’da grup toplantısı yapacak. Bir ile böyle sorumluluk duyması çok önemlidir.  Kalkınmada öncelikli pilot il Elâzığ olacak 134 milletvekili Elâzığ’a gelecek ve burada bir lansman yapılacak. Elâzığ’ın sorunlarıyla ilgili sunum yapılacak.” Dedi.