Milletvekili Erol'dan Sezgin Tanrıkulu'na Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili tepki çeken iddiaları meclise taşıyacağını açıklayan Sezgin Tanrıkulu'na sert tepki gösterdi.

Milletvekili Erol'dan Sezgin Tanrıkulu'na Sert Tepki

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a; CHP politikaları, seçim süreci, 6’lı masa, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gibi önemli konuların görüşüldüğü bir canlı yayında, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TSK ile ilgili iftiraları ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun bu iftiraları “meclise taşıyacağım” şeklindeki tepki çeken açıklamaları hakkındaki görüşleri soruldu.

EROL’DAN TANRIKULU’NA SERT YANIT

Bir konu hakkındaki düşüncesini her yerde rahatlıkla ifade edebileceğine, bununla ilgili bir çekincesi olmadığına vurgu yapan Erol, bu konudaki görüşlerini şu sözlerle özetledi:

DEVLETİMİZİN KURUMLARI ELEŞTİRİLEMEZ

“Devletimizin kurumları hiçbir şartta ve koşulda eleştirilemez. TSK’nın herkes için büyük bir önemi vardır ama biz CHP’liler için önemi bambaşka bir boyuttadır. Bu kurumları yöneten genel müdürler, daire başkanları, bakan yardımcıları vb. eleştirilebilir ama devletimizin kurumları asla eleştirilemez. Bizim iddiamız devletin kurumlarını adil, kurallara uygun bir şekilde yönetmek ve bunu bir siyaset kampanyasına dönüştürmek değil.

CAHİLLİK

Hiç mi bilmiyorlar? Türkiye NATO ülkesidir. NATO üyesi TSK’nın kullandığı tüm silahlar, deposundaki tüm mühimmatlar yani asker botundan eline taktığı eldivene kadar envanterinde kayıtlıdır. Türkiye bir NATO ülkesidir, Orta Doğu ülkesi değil. Sizin her faaliyetinizin bir kuralı bir denetimi var. Uluslararası güçlerin olduğu bir bölgede “TSK kimyasal silah kullandı.” Yahu arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin. Bu aptalca iddialara, karalamalara ve TSK’yı yıpratmak için hedef gösteren bu açıklamalara kanmayın.

TANRIKULU YÜZÜNDEN ELAZIĞ'DA SANVUMAYA GEÇMEK ZORUNDA KALIYORUM

Seçime giderken sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı (Sezgin Tanrıkulu) düşer? Bizim Milli Savunma Komisyonunda arkadaşlarımız yok mu? Onlar önce bir ziyaret ederler, konuşurlar. Her şeye herkesin hemen tepki vermesi de doğru değil. Bir İstanbul Milletvekilinin söylemini ben Elazığ’da savunmak zorunda kalıyorum. Her gittiğim yerde karşıma çıkıyor. Ben kendimi anlatacağıma, iktidar partisinin yanlışlarını anlatacağıma, CHP’nin neden iktidar olması gerektiğini anlatacağıma dönüyorum savunmaya çekiliyorum.

PARTİMİZ TAVIR ALMALI

Sorumsuzca açıklamalar ve partimiz bu konuda çok kesin tavır almalı. Yani genel politikalar üzerine, devletin kurumları üzerine asla bir milletvekili yetkisini, sorumluluklarını, seviyesini aşarak ne açıklama yapmalı ne de bir soru önergesi vermeli.

NELER YAŞANDI?

PKK’lı hesapların sosyal medyadan TSK’yı yıpratmak ve bilgi kirliliği oluşturmak için “TSK kimyasal silah kullandı” şeklindeki iddiaları, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincan’ın açıklamalarıyla bir iftira kampanyasına dönüştürüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise bu iddiaları Meclise taşıyacağını ve soru önergesi vereceğini belirten skandal bir açıklamaya imza attı.

İddialara ilk tepki verenlerden biri ise CHP Elazığ Milletvekili Erol oldu. Erol, sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk ordusunun sınır ötesinde kimyasal silah kullandığı iddiaları Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratmak amacıyla yapılan bilgi kirliliğinden ibarettir. Gözbebeğimiz TSK ülkemizin onurudur” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu iddiaların “ahlaksızlık ve namussuzluk” olduğunu belirterek sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını söyledi.