Milletvekili Erol'dan Elazığ'da 5 İlçe Tepkisi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla deprem bölgesindeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesi uygulamasına Elazığ'da 5 ilçenin dahil edilmemesini eleştirdi.

Milletvekili Erol'dan Elazığ'da 5 İlçe Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı kararı ile deprem bölgelerinde görev yapan kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

Alınan bu kararın kapsamın Elazığ da dahil edildi ancak Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice ilçeleri bu uygulamadan yararlanamacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 5 ilçenin kapsama alınmamasına tepki gösterdi.

Destek kararının memnuniyet verici olduğunu da vurgulayan Erol, tüm ilçelerin bu kapsama dahil edilmesi gerektiğini belirterek: " 11.05.2023 tarih 7267 sayılı Cumhurbaşkanı kararının eki kararda yer alan 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle söz konusu depremlerden etkilenen yerlerde kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin karar yayınlamıştır. Kararda Devlet memurlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, Uzman erbaş ve uzman jandarmalara, hakimler ve savcılara, yükseköğretim personeline , kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalıştırılan personele, 6 ay süreyle 2.059,99TL tazminat ödenmesi kararı alınmıştır. Afet bölgesinde yaşanan mağduriyeti kısmen de olsa gidermeye yönelik yapılan bu destek memnuniyet vericidir, fakat kararname kapsamına Elazığ Merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu dahil edilmiştir. Ağın, Alacakaya, Arıcak, Keban ve Sivrice  kapsam dahiline alınmamıştır. Yaşanan bu deprem sadece bu ilçeleri değil Elazığ genelini olumsuz etkilemiştir. Bu sebeple Cumhurbaşkanı kararı ile tazminat ve ek ödeme yapılacak ilçelere kapsam dışında olan ilçelerde dahil edilmelidir" şeklinde konuştu.