Milletvekili Erol'dan Ak Parti Milletvekilleri ve Bakan Dönmez'e Teşekkür

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol'dan Ak Parti Milletvekilleri ve Bakan Dönmez'e Teşekkür

Hakimiyet Gazetesi’ne ziyarette bulunan Milletvekili Erol, İmtiyaz sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelerek gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Yeni seçim yasasına ve Maden’deki rezervlere değinen Milletvekili Erol, Önemli Açıklamalarda bulundu. Erol, seçim yasası nedeniyle ittifak sisteminin milletvekili çıkarma üzerindeki değişimi konusuyla ilgili ilerleyen günlerde yeni bir siyasi rota belirleyeceklerini belirtirken, Maden meselesiyle ilgili Elazığ’da tüm siyasi partilerin ortak akılda buluştuğunu bu nedenle mecliste bir konuşma yaparak Elazığ Ak Parti Milletvekillerine teşekkür edeceğini söyledi.

Milletvekili Erol'dan Ak Parti Milletvekilleri ve Bakan Dönmez'e Teşekkür

“SAĞLIK DURUMUM İYİYE GİDİYOR”
Geçirdiği ameliyatın başarılı olduğunu ve birkaç aya kadar eski formuna geri döneceğini belirten Milletvekili Erol, şunları söyledi: “Bizim en büyük şansımız bu hastalığın başında fark etmemiz. Sonuçta kansersiniz ama başlangıç noktasında yakalamak müthiş kolaylık oldu bizim için. Ameliyatım son derece başarılı geçti, ameliyat sonrası yeni bir tedaviye ihtiyaç duymadım yalnızca vücut direncini artırmak için ve ameliyatların yan etkilerinin giderilmesi için üç buçuk ay gibi bir sürenin geçmesi lazım. Bir aya kadar vücut eski direncine kavuşacaktır, şu an bir sıkıntımız yok gayet iyiyim ameliyat başarılı geçti.”

“ELAZIĞ’A MİNNETTARIM”
Rahatsızlık sürecinde Elazığlıların kendisini yalnız bırakmadığını ve süreç boyunca şehrin desteğini hissettiğini belirten Erol, şunları söyledi: “Bu süreçte bizden hayır dualarını eksik etmeyen bütün hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu süreç bize şunu gösterdi, siyasi düşüncesi ne olursa olsun toplumun hangi katmanında hangi kesiminden olursa olsun insanlar bizden hastalığımız ile ilgili hayır dualarını eksik etmediler. Bende bütün Elazığ’a minnettarlığımı ve şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Milletvekili Erol'dan Ak Parti Milletvekilleri ve Bakan Dönmez'e Teşekkür

“VEFA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ”
Sağlık sorunları yaşadığı süreçte ayrı bir duygu hissettiğini ve bu süreçten sonra şehre bir vefa borcu duyduğunu kaydeden Milletvekili Gürsel Erol: “Bundan sonra Elâzığ’ın sorunları ile daha fazla ilgileneceğiz mesailer harcayacağız, seçimden dolayı değil sağlık sorunlarımda ayrı bir vatan duygusu hissetim,  önümüzdeki günlerde bizde vefa borcumuzu ödeyeceğiz” dedi.

“GERÇEKÇİ YAKLAŞIM” 
Yeni seçim sistemini de değerlendiren Milletvekili Erol, şunları kaydetti: “Biraz gerçekçi olmak lazım, siyaset için matematiksel sonuçlar üzerinden değerlendirme yapmalısınız.  Mesela geçmiş 2018 yılındaki seçimleri, seçim sistemindeki oy dağılımı bugünkü kanuna göre dağılımı olsaydı biz milletvekili olamıyorduk.  4 tane Ak Parti bir tane CHP ittifak oylarının toplanması sonucu kazandık. Şimdi gerçekçi olmak lazım Elâzığ’dan bir milletvekili çıkarmak için 60 binin üzerine çıkmak lazım, bizim oyumuz 38 bindi. Elazığ şartlarında ve koşullarında çok iyi değil çünkü Elazığ’da seçmenlerin yaklaşık 70 yıldır kullandığı bir oy şekli var ve bunu değiştirmesi çok kolay değil. İnsanlar size gönlünü açmış olabilir, sizi sevmiş olabilir ama bu oy değişikliğini hemen beklemek kolay değil. Bu tamamen seçim zamanı adayların kararları ile ilgili yapılacak olan bir çalışmadır.”

Milletvekili Erol'dan Ak Parti Milletvekilleri ve Bakan Dönmez'e Teşekkür

ELAZIĞ’DA MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI NASIL OLUR?
Yeni sistemle birlikte Elazığ’da milletvekili dağılımının nasıl olacağına dair görüşlerini açıklayan Milletvekili Erol, şunları kaydetti: “Benim gördüğüm tablo şu, AK Parti burada 2 milletvekilini alır, MHP’nin bir milletvekili iddiası her zaman var, biz burada İYİ Parti ile de artık rakip olacağız. Eskiden ittifaktık şimdi rakibiz.” 

“SİYASİ ANLAYIŞI DEĞİŞTİRDİK”
Elazığ’da particilik anlayışını değiştirdiklerini belirten Milletvekili Erol, artık adayın potansiyeline bakılacağı bir seçim olacağını ifade ederek şunları söyledi: "Bizim Milletvekilliğimizin Elazığ’a şöyle bir yararı oldu, artık insanlar körü körüne partiler üzerinden değil adaylar üzerinden de bir seçim yapma noktasına gelebilir. Onun için bütün partiler çıkarabilecekleri, seçmen üzerinde etki yaratabilecek adaylar çıkaracaklar diye düşünüyorum. Belirsizliklerle dolu bir seçim aslında, kim iyi çalışırsa, kim iyi kampanya yürütürse, vatandaşa kim gönül verirse bir adım önde olur.”

“ORTAK AKILDA BULUŞTUK”
Elazığ’da bulunan maden rezervleriyle ilgili de görüşlerini açıklayan Milletvekili Erol, konuyla ilgili tüm siyasi partilerin ortak bir akılda buluştuğunu, bu durumla ilgili önümüzdeki günlerde mecliste bir konuşma yapacağını ve Elazığ Ak Parti Milletvekilleri ile Enerji Bakanı Fatih Dönmez’e teşekkür edeceğini belirterek son olarak şunları söyledi: “Maden Bakır İşletmeri'yle ilgili Elazığ'da bir ortak akıl ortaya çıktı. Dolaylı olarak Ak Parti'nin herhangi bir milletvekilinin benden farklı bir üslup kullanması doğru değil. Sonuçta onlarında bu konuyla ilgili endişe ve kaygılarını gündeme getirmeleri kazanımdır. İlin Ak Partili Milletvekilleri bu konuda samimi davrandılar. Hepsi aynı noktada aynı düşünceyi savundular. Bütün siyasi partiler aynı ortak akılda buluştular. Sonuç olarak gelinen nokta güzel bir nokta. İlerleyen günlerde konuyla ilgili Mecliste bir konuşma yapacağım ve Elazığ Milletvekillerimize teşekkür edeceğim. Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e de telefonla arayarak teşekkürlerimi ileteceğim.”