Milletvekili Erol: 'Biz herkesin inançlarının güvencesi olacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde elde ettiği başarıyla 77 bin oy alarak yeniden Elazığ'da milletvekili olarak seçildi.

Milletvekili Erol: 'Biz herkesin inançlarının güvencesi olacağız'

19 Mayıs'ta Halk TV'de yayınlanan "Yeni Bir Sabah" programına katılan Milletvekili Erol, Elazığlılara desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti ve önemli projelerinden bahsetti. Gürsel Erol, programda yaptığı konuşmada, Elazığ halkının kendisine gösterdiği güvenin ve desteklerin kendisini onurlandırdığını belirtti. Elazığ'ın sorunlarını ve ihtiyaçlarını iyi bildiğini vurgulayan Erol, yeni dönemde de halkının taleplerini en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağını ifade etti.
Milletvekili Erol, Elazığ ve Türkiye için önemli projeler üzerinde çalıştıklarını ve bunların hayata geçirilmesi için çaba harcayacaklarını dile getirdi. 
Canlı yayından yaptığı açıklamada tüm inançların güvencesi olacaklarını vurgulayan Milletvekili Erol, şunları kaydetti:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bu toplumun güvencesi, bütün inanların güvencesi. Konuşmam gereken konulardan birisi de buydu. Diyanet İşleri ile ilgili diyanetin kapanacağı, türban konusunun yeninden gündeme getirileceği konuşuldu. Diyanet işleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk açtı. Biz diyanet işlerini kapattırmayacağız, tam tersine diyanet işlerini kamu kurumu haline getireceğiz. Diyanet işleri, şuanda kamu kuruluşu değil, siyasi bir kuruluş. Diyanet işler fetva yayınlar mı? Camide miting yapılmasına müsaade eder mi ? Tam tersine siyaset insanların inançlarına müdahale etmeyecek. İnsanların inançlarını devlet kurumu haline getirilecek, diyanet işleri düzenleyecek.  İnsanların inançları üzerinden siyaset yapılmamalı. Bizim en büyük hatamız, geçmişte muhafazakar kanat siyasetçiler kendi tabanlarını elde tutmak için din elden gidiyor diye siyaset yapmışlar biz de kendi tabanımızı elimizde tutmak için Türkiye laiktir laik kalacak diye slogan atmışız ve bunları insanlara anlatmışız.  İkisi de doğru değil. Ne din elden gidiyor ne laiklik elden gidiyor.  Biz herkesin inançlarının güvencesi olacağız. Başını kapatan kardeşimizin de istediği tarzda giyinen kardeşimizin de isteyen istediği inançlarını, değerlerini, kültürlerini, geleneklerini yaşadığı özgür bir Türkiye yaratacağız. Herkesin bu özgürlük alanında anayasal güvencesi olacak. Üniversitedeki türban yasağını CHP’nin desteğiyle biz kaldırdık. YÖK başkanı da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti. Bizim insanların inançları, değerleri gibi bir sorunumuz yok. Biz bu ülkede 85 milyon yurttaşımızın evrensel değerler üzerinden eşit yurttaşlık hakkını koruyacağız. Özgür bir Türkiye yaratacağız” diye konuştu.