Milletvekili Demirbağ 'Cumhurbaşkanımız Ve Devletimiz, Zor Zamanlarda Da Milletinin Yanında'

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, komşu İl Malatya'da da yıkıma neden oldu.

Milletvekili Demirbağ 'Cumhurbaşkanımız Ve Devletimiz, Zor Zamanlarda Da Milletinin Yanında'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ gectigimiz 2 gün Malatya'da incelemede bulunarak Malatyalıların acılarına ortak olmuştu.

Demirbağ, bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretindeki programa katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da yaptığı açıklamada; "Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından inşa çalışmalarına başlayacağız.
Çevre Şehircilik Bakanıma talimatı verdim, TOKİ talimatı aldı. Rezerv alanlarda da inşaatların yapımına başlayacağız. 1 yıl içinde Allah'ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hiçbir insanımızı çaresiz, sahipsiz bırakmayacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum. Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin. Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma, dayanışma günüdür.
Sosyal medyada yalan yanlış haberlerle sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere kesinlikle prim vermeyin. OHAL yasasını bunu istismar etmesinler diye çıkardık. Bazı yerlerde soygunlar oldu. Bu millet harama hiçbir zaman tevessül etmez. O marketlerin sahiplerine müracaat etseler onlar zaten ne var ne yok seferber eder. Şu anda binlerce tır deprem bölgesine geliyor. Giyecek, yiyecek... Bu millet vefakar. Bu millet cefakar. Bu millet hiçbir zaman mağdura, mazluma el uzatmadan yapamaz. Bizim mayamızda bu var. "dedi.
Milletvekili Zülfü Demirbağ ise; "Depremin yıkıma yol açtığı Malatya'daki ziyaretlerimiz bugün de devam etti. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde biz de yanlarındaydık. Sn. Cumhurbaşkanımız her zor zamanda olduğu gibi Milletini yalnız bırakmadı. Bu afetin etkilerini en hafife indirecek çalışmaların bir an önce başlayacağını duyurdu. Kendisinden, Devletimizden Allah razı olsun. Allah Devletimize zeval vermesin. Bu acının, zor günlerin hep birlikte üstesinden geleceğiz inşallah." İfadesinde bulundu.