Milletvekili Bulut Neden Aday Olmadığını Açıkladı

Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 2023 seçimleri için neden aday adaylığı başvurusu yapmadığını açıkladı.

Milletvekili Bulut Neden Aday Olmadığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metin Bulut Hellallik istedi. Bulut, şunları söyledi:

"Tüm Elazığlı hemşehrilerimizden, basın mensuplarından, muhtarlarımızdan, teşkilat mensuplarımızdan ve diğer siyasi parti temsilcilerinden hellallik istiyorum, ben de hakkım varsa helal ediyorum."

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal Fırat ve Kanal23 ortak canlı yayınında neden yeni dönem için aday aday olmadığını açıkladı.

Bulut, "Önemli olan bu fedakarlığı yaparak yeri geldiğinde bırakabilmektir. Ben bu fedakarlığı yeni yüzlere yer açabilmek için yapıyorum. Zaten ilk seçildiği andan beri böyle bir düşüncem vardı ancak yanlış anlaşılmasın diye açıklamadım" dedi.

Milletvekili Bulut, deprem ve pandemi gibi büyük afetlerde başarılı olunsa bile siyasete bir fatura çıktığını söyledi. Bulut ayrıca Elazığ halkının yeni yüzler görmek istediğin düşündüğünü belirterek aday adaylığı başvurusunda bulunmadığını açıkladı. 

Başvurumu da yapmadım. Elazığ halkının gönlünden de bir taze kan geçtiğini hissettim. Bu sadece sizin başarılı olup olmamasıyla da ilgili değil. Belli bir dönem geçince kenara çekilmekte bilinmeli. Bir taze kan değişikliğinin de iyi geleceğini düşündük.

Milletvekili Metin Bulut kazandığı siyasi tecrübesini başka poziyonlarda değerlendirebileceğini de kaydetti.

“MAL VARLIĞIM ARTMADI, AZALDI”

Siyasetçi olduğunuzda işin içine ailenizde giriyor. Arkadaşlarınız da giriyor, akrabalarınızda giriyor. Bunlar sürekli toplum içerisinde bununla ilgili vatandaşların karşısında kötü şeyler duymak bizleri üzüyor. Doğukent’e şehir hastanesi yapıldığında 2007 yılında benim milletvekilliğim yoktu. Haksız yere bu itamlar insanı üzüyor. Bazen gönlümüzü dar ettiğimiz üzüldüğümüz şeyler oldu. Mal varlığımız ile ilgili meclise beyan veriyoruz. Hiçbir siyasetçi vekil olduktan sonra mal varlığı artmaz azalma olur. Bazı söylenenler ailemi ve yakın çevremi üzdü. Hepsinden helallik istiyorum.

Ak Parti'nin gerçekleştirdiği temayüle ilişkin olarak da önemli olanın birinci veya ikinci sırada olmak değil teşkilatta karşılığının bulunup bulunmadığı ve o çembere girip girmemek olduğunu söyledi. 

Metin Bulut, temayülün ardından Elazığ'da bir de anket çalışması yapılacağını ve bunun da bir iki güne kadar başlayacağını söyledi.