Milletvekili Bulut: 'Elazığ 2023 Yılında Bir Sanayi Kenti Olacak'

Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Milletvekili Bulut: 'Elazığ 2023 Yılında Bir Sanayi Kenti Olacak'

Ak Parti Elazığ’da hem milletvekilliği düzeyinde hem de il teşkilatı düzeyinde saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsam Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı, Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım öncülüğünde Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti.

Hakimiyet Gazetesi’nin önemli bir misyon üstlenerek şehrin gelişim ve kalkınmasında önemli bir gayret ortaya koyduğunu belirten heyet, gazetenin İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile gündeme ilişkin istişarelerde bulundu. 

Ziyaret sonrasında Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Metin bulut, Ak Parti’nin yukarı doğru bir ivme yakaladığını, Kuzova'daki GES projesinin sezona yetişeceğini, seksenler sokağının yaz sezonunda ziyaretçi kabulüne başlayacağını ve Elazığ’ın 2023 yılında bir sanayi şehri haline geleceğini söyledi.

“AK PARTİ HER AN SAHADA OLAN BİR PARTİDİR”

Açıklamasında ilk olarak saha çalışmaları hakkında bilgiler veren Milletvekili Bulut: “Ak Parti’nin siyaset anlayışı seçimin hemen ertesi günü sahada olmaktır. Hatta bizim dinimizde şöyle bir şey var, hiç ölmeyecekmişiz bu dünyaya çalışmak, yarın ölecekmişiz gibi ahirete çalışmak. Ak Parti bu anlayışla yarın seçim olacakmış gibi hareket eden ama yapmış olduğu işlerin hepsini devlet mantığıyla yani ilanihaye devam edecek sağlamlıkta yapan bir zihniyete sahip. Bizim siyaset anlayışımız seçimin ertesi günü sahada olmak, bugün de bu niyetle sahadayız” şeklinde konuştu. 

AK PARTİ YÜKSELİŞTE

Son zamanlarda Ak Parti’nin oy oranındaki yükselişin anketlere de yansıdığını, öncesinde de sorun yaşamadıklarını ama oylarını artırarak çalışmalara devam ettiklerini aktaran Bulu: “Seçim atmosferine girildiğinde vatandaş tarafından daha iyi belli eder. Çünkü artık bu saatten sonra vaktin vacibi eleştirmek değil, güvendiğin siyasi partiyi sahiplenmektir. Bugünde bunu fazlasıyla hepimiz hissediyoruz. Dolayısıyla Ak Parti’nin bir yükseliş trendine girdiğini söylemek yanlış olmaz” dedi.

KUZOVA GES SEZONA YETİŞECEK

Kuzova’daki GES Projesiyle ilgili de bilgiler veren Milletvekili Bulut, ticari aboneliklerin tarımsal aboneliğe çevrildiği müjdesini vererek şunları aktardı: “Sulama sorunuyla çok yakından ilgilendik. Biz Kuzova projesine başlarken müteahhitle İki yıl boyunca çiftçimizden hiç ücret almayacak bir anlaşmayla ihaleyi sonuçlandırmıştık. Sonuç da bu şekilde oldu. Bu iki yıllık sürecin bitimi ne yazık ki ekonominin sorunlu olduğu bir döneme denk geldi. Çiftçimize yüksek maliyetler çıktı. Bizler de çiftçimizi bu yüksek maliyetlerde ezdirmemek için GES ile alakalı bir ihale gerçekleştirdik. İlk ihaleyi sonuçlandıramadık ama ikinci ihaleyi Elazığlı bir firma aldı. Bu sezona yetişecek bir şekilde GES Projemizi yapacağız. İlk etapta 2 megavatlık bir projeyi tamamlayacağız. Bu ilk etapta enerji ihtiyacının hepsini karşılamayacak ama yaklaşık %70’e yakınını karşılayacak. Bunun dışında ticari abonelikleri tarımsal aboneliğe geçirerek bu sorunu da çözmüş olduk.”

80’LER SOKAĞI YAZ SEZONUNDA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

80’ler sokağındaki tadilat çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Milletvekili Metin Bulut: “80’ler sokağı gerçekten çok güzel bir iş. Keşke ilk planlandığı zaman daha da geniş bir alana yapılsaydı. Keşke şu anda onun yanına birden fazla film platosu kurabilseydik. Belki bunu geniş bir alana kurabilmiş olsaydık Elazığ bu konuda cazibe merkezi olabilirdi. Çevre şehirlere de hitap edebilecek bir yapıya sahip olabilirdi. Yine de çok tatlı ve şirin bir yer. Atıl durumda kalmasını istemedik. TOKİ ile görüşme gerçekleştirdik. Tadilatlarda sona gelindi. İnşallah yaz sezonuna kadar ihalesini yapıp işletmemize devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ 2023’TE SANAYİ KENTİ OLACAK”

2023 yılında Elazığ’ın en büyük projesi ne olacak şeklinde sorumuzu da yanıtlayan Bulut, şunları kaydetti: “Elazığ’ı sanayi şehri olacak. Bunun en büyük altyapısını ise 6. Bölge teşviklerinden faydalanmamız oluşturdu. Bu süreçte gerçekten çok büyük mücadele verdik. Yakın bir zamanda OSB’mizi ziyaret ettim. Oradaki en küçük tesis 700-800 kişilik bir istihdam sağlıyor. Bir ilin kalkınmasının yolu ekonomik açıdan kalkınmasından geçer. Normal hayatta da bu böyledir. Ekonomik açıdan bir birey kalkınamazsa gelişemez, güçlenemez. Elazığ’ın kazanması lazım. Bunun için de Elazığ’ın sanayi kenti olması lazım. Yoksa Elazığ’a baktığımızda sosyal açıdan şu anda Elazığ’ın ihtiyacı olabilecek hiçbir şey kalmadı. Çevre yolları, stadyum, kamu binaları, kütüphane, havalimanı ek pisti gibi projeleri hayata geçirdik. Baktığınızda şu anda Elazığ’ın sosyal açıdan ihtiyacı bulunan hiçbir şeyi kalmadı. Uluova’yı yaptık, Kuzova’nın az bir kısmı kaldı. Bundan sonra Elazığ’ın büyümesi ve kalkınması için bir ticaret merkezi haline gelmesi lazım. Yakın bir zamanda Teknova OSB’yi de açıyoruz. Orada şu anda bir tane müteşebbisimiz temelini attı. Orayı da bitirdiğimizde artık Elazığ bölgenin parlayan yıldızlarından biri olacak.”