Milletvekili Adayı Olacak mı?

Bugüne kadar çok hararetli ve hareketli olmasa da yılbaşından itibaren siyasetin sıcaklığı, kış soğuğunun önüne geçecek gibi görünüyor.

Milletvekili Adayı Olacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten bugüne her seçim öncesi en hareketli ve aday adayı enflasyonunun yaşandığı parti, Ak Parti oluyor. Bu seçimlerde de gelenek değişmeyecek gibi.

 2023 genel seçimleri öncesi kamuoyu yoklamalarını artıran Ak Parti, mevcut milletvekilleri yerine yeni yüzler ve parti tabanında ve kamuoyunda hüsn ü kabul görmüş isimlerle seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda birçok mevcut ve başarılı il başkanını milletvekili yapmak gibi bir görüş MKYK’da da gündeme geldi.

Bu kapsamda milletvekili adayı olmak isteyen İl başkanlarının Aralık ayı sonu veya Ocak ayı başı gibi istifa etmeleri gerektiği konusunda bir çalışma olduğu biliniyor.

Milletvekili olmak gibi bir düşüncesi olan bazı il başkanlarının istifa ettiği, bazı il başkanlarına ise genel merkez tarafından görevlerine devam etmeleri yönünde bir telkinin yapıldığı ifade ediliyor.

Ak Parti yönetiminin alanda tecrübesi olan ve halkta karşılığı olan il başkanlarını vekil adayı yapmak istediği kulislerde konuşulan bilgiler arasında. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla illerde kamuoyu yoklamaları yapılıyor. 

Göreve geldiği günden bu yana halk ile iç içe olup sürekli sahada olan, kırgın ve küskün partilileri ziyaret ederek yeniden gönüllerini alan, ana kademe çalışmalarını bizzat yöneten ve gerektiğinde müdahale ederek etkin ve sahada olmalarını sağlayan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın da milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa edeceği bilgisi parti kulislerinde dillendiriliyor.

  Ak Parti Genel Merkezinin seçimlerde halk nezdinde yıpranmamış ve daha önce görev almamış isimlere yöneleceği belirtiliyor. Bu bağlamda Ak Parti adına ilimizde ismi ön plana çıkan Şerafettin Yıldırım'ın istifa edip etmeyeceği ya da Genel Merkezin tavrının ne olacağı merakla bekleniyor. 

Bekleyip görelim...