Milletvekili Açıkkapı'dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere Müjde

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteklerinin 150 bin liradan 400 bin liraya yükseltildiğini, başvuruların e-Devlet üzerinden 7 Haziran 2024 tarihine kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Açıkkapı'dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hibe desteği başvuruları e-Devlet üzerinden 7 Haziran 2024 tarihine kadar gerçekleştirilecek. 

Engelli hibe desteği başvuru süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ejder Açıkkapı, 2024 yılı 2. dönem engelli hibe desteği başvuru rehberi İŞKUR resmi internet sayfasında yayımlandı. Engelli vatandaşlarımız proje başvuru sürecine dair tüm detayları İŞKUR resmi internet sayfasından öğrenebilecekler. Biliyorsunuz daha önce 150 bin lira olarak uygulanan hibe desteği tutarı 400 bin liraya yükseltildi. Aziz şehrimiz Elazığ ve güzel ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

İŞKUR resmi sayfasından yapılan açıklamada engelli destekleriyle ilgili ayrıca, "Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 7 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gereklidir. " deniliyor.