Millet İttifakını Ak Parti Büyütüyor

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Metropoll Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptığı araştırma sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Ankette Erdoğan'ın karşısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konulmuş.

Millet İttifakını Ak Parti Büyütüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yavaş'a yüzde 53.9 oy çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 36.5'te kalıyor. Ekrem İmamoğlu ise sonuçlarda Erdoğan'a karşı yüzde 49.7 oy alıyor. Erdoğan'ın İmamoğlu'na karşı yüzdesi ise 40'a çıkıyor.

Anket sonuçlarına göre Kılıçdaroğlu ve Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fazla oy alıyor. Ancak iki liderin yüzdesi Yavaş ve İmamoğlu'ndan daha düşük. Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 43,3; Akşener  ise yüzde 43,8 olarak ölçülmüş.

Anlaşılan bu anket, Kılıçdaroğlu için yapılmış. Zira Kılıçdaroğlu’nun kendisi bile hala seçimi kazanmasını riskli görüyor. Bu anket, zaten önü kesilen İmamoğlu ve Yavaş’ı ekarte edip Kılıçdaroğlu’nu yüreklendirmeye yönelik bir anket gibi duruyor.

Böyle olsa da Kılıçdaroğlu’nun şans tanıyan bu anketin gerçeklik payını tartışmak yerine Erdoğan’ın oyunun artırılmasına yönelik Ak Parti’den herhangi bir hamle gelememesi oldukça düşündürücü.

Yaşanan hayat pahalılığını ve enflasyonu ciddiye almayan umarsız tavır ve açıklamalar, herkesin Ak Partiye oy vermek zorundaymış gibi ortaya konulan ekabir duruşlar, küstürdükleri kendi tabanına hala üstenci bakışlar ve hala yanlışta ısrarlar da gösteriyor ki seçimi Millet İttifakı adayı kazansa da  bu onların başarısı değil, Ak Parti’nin, halkı okuyamama ve gerçekleri görmekten ısrarla kaçmalarının sonucu olan bir başarısızlık olacaktır.