Millet İttifakı İktidardan Kaçıyor mu?

Kameraların karşısına geçerek Millet İttifakı'nı oluşturan ve 'Altılı Masa' olarak anılan yapıdan çekildiklerini açıklayan Akşener'in bu tavrı, yaşanan deprem ve ekonomik sorunların altında kalma ve partisini daha ilk yılda bitirme endişesi dolayısıyla bu kararı aldığına dair yorumlar var.

Millet İttifakı İktidardan Kaçıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açalım. Bilindiği gibi pandemi dönemi ve ardından yaşanan depremlerle ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. 14 Mayısta yapılacak seçimlerden sonra iktidarı zor bir beş yıl bekliyor. 11 şehrin yeniden imarı yanında beklenen büyük İstanbul depreminin enkazının atında kalma ihtimali bulunan 6’lı masanın bu riske girmemek adına iktidarı çok da istemediği ve muhalefette kalmanın rahatlığı ile beş yıl zorlu süreçten kaçmak istiyor.

Haksızlar mı? Haklılar. Zira adaylık konusunda bile kıyamet koparan bir oluşumun, halkın sorunlarını seri bir şekilde çözme ve üstesinden gelme gibi bir kabiliyet, yetenek ve iradeleri kesinlikle yok.

Her bir bakanlığın karar ve uygulamalarını 6 liderin imzalaması şartına bağlayan bir yapıdan imzaların bile 15 gün içinde çıkması mümkün değil. Akşener, 6’lı masayı dağıtmakla aslında tüm masa liderlerine büyük bir iyilik yaptı. Eğer bu olmasaydı seçimi kazansalar bile bir yıl içinde kavga edip erken seçime gidecekleri gerçeğini düşündüğümüzde en doğru karar masanın dağıtılmasıdır.