MHP'nin Türkiye Duyarlılığı

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, önemli şahsiyetleri gündem programına konuk ediyor. Şehrin sorunları, kültür, sanat ve tarihi yanında ülkemiz siyaseti, ekonomisi ve gündemde olan konuları yetkin isimlerle konuşuyor.

MHP'nin Türkiye Duyarlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz cumartesi günü yayınlanan programına ise ülkücü hareketin önemli simalarından Recep Alyamaç’ı konuk etmişti.

Ülkücü hareketin hemen her kademesinde görev alan, birçok bedeller ödeyen ve inançlarına bağlı;  milli ve manevi donanımı yüksek nesillerin yetişmesine emek sarf eden ve bunu sırf inandığı davası, ülküsü ve mefkuresi adına yapan Recep Alyamaç’ın programda ortaya koyduğu gerçekler ve ülkemizin  bugün gelinen noktada neden dünyanın hedefinde olduğunu ortaya koyması açısından önemli ve kayda değerdi.

Ülkemiz son yıllarda Akdeniz’de, Karadeniz’de, Suriye, Irak, Libya, Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler, Afrika ve dünyanın bir çok yerinde var ve aktif olmasının sebepleri ve nihai hedeflerini konusunda önemli açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Alyamaç, bu gerçeklerin bilinmesi ve ona göre tavır alınması gerektiğine dikkat çekti.

Alyamaç, Türkiye’nin bugün dış politikada uyguladığı politika ve attığı adımların çok yerinde ve isabetli olduğunu, bu adımlarla olaylara günübirlik değil, geleceğe yönelik bir projeksiyon ortaya konduğunu ifade ederek her Türk vatandaşının bu adımları desteklemesi gerektiğini ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir cesaret ve geleceği gören vizyoner bir bakışla attığı bu adımların Ak Partili Milletvekilleri tarafından yeterince vatandaşa anlatılmadığını ve bundan da şikâyetçi olduğunu dile getiren Recep Alyamaç’ın MHP’den uzaklaşan eski ülkücülere de mesajı da geçmişteki milli duruşun ve ödenen bedellerin hatırına bu gerçekleri görmek ve ona göre davranmak gerektiğiydi.

 Son günlerde hayat pahalılığını  gerekçe göstererek Ak Parti ve MHP aleyhinde olan milliyetçi ve muhafazakâr kesime seslenen Alyamaç, “Ekmeksiz yaşanır ama vatansız, bayraksız ve ezansız yaşanamaz”  diyerek olayın ciddiyetine dikkat çekti milli bir vecibeyi yerine getirerek uyarılarda bulundu.

Aynı tür tespit ve değerlendirmeleri, bir hafta önce MHP İl Başkanı Semih Işıkver de yine Kanal Fırat’ta Furkan Dilaver’in programında örneklerle dile getirmişti.

Hem Recep Alyamaç hem de Semih Işıkver’in bu tespit ifadelerinden ortaya iki sonuç çıkıyor. 

Birincisi Türkiye’nin içinde bulunduğu en büyük sorun ekonomi olarak gösterilse de buradan hareketle ABD Başkanı Biden’in “Erdoğan’ı yıkmak için muhalefetle birlikle hareket edip onlara destek vereceğiz” gerçeğini düşünerek adım atmak gerek. HDP’nin Millet ittifakına talimat verme noktasına gelen, Erdoğan’ı devirmek adına tüm Türkiye düşmanı güçlerle ittifak yapılan bu kesim, bu ülkede huzur bırakmaz ve bunun bedelini çok ağır öderiz.
İkincisi, Ak Parti milletvekillerinin böylesine önemli ve hayati gerçeği yeterince anlatamadıkları, hatta kendilerinin dahi yeterince anlayamadıkları  gerçeği idi. 

Ak Parti milletvekillerinin yerel ve ulusal gündemlerinin şahsi gündemlerinden öteye geçmediğini gören MHP Lideri Devlet Bahçeli, konunun vahametine binaen kendi genel merkezini alarma geçirerek adım adım Anadolu’yu dolaşıp bu gerçekleri anlatmaları konusunda talimat verdi.

Geçtiğimiz hafta ilimizde de gerçekleştirilen İl il Anadolu programında birçok eski ülkücüye ulaşılması ve mesajın geniş kitlelere ulaştırılıp ülkeyi bekleyen  tehlikeye dikkat çekilmesi iyi düşünülmüş. 

Türkiye’nin parti çıkarlarından çok daha önemli olduğuna dikkat çeken duyarlı ve önemli bir toplantıydı.