MHP'nin Baraj Sorunu Var mı?

Partiler seçim çalışmalarına devam ederken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Artıbir Araştırma yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

MHP'nin Baraj Sorunu Var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anket çalışmasında AK Parti yüzde 30.4 ile birinci sırada bulunuyor. İkinci sırada yüzde 27.9 ile CHP, üçüncü sırada yüzde 14.7 ile İYİ Parti, dördüncü sırada ise yüzde 11.8 ile HDP yer aldı. Araştırmada en büyük sürpriz ise MHP’nin oy oranındaki düşüş oldu.

 Ankete katılanların sadece yüzde 5.4'ü oyunu MHP’den yana kullandı. DEVA Partisi ise MHP’nin ardından yüzde 4.8 ile beşinci sırada kendine yer buldu.

Daha önce anket şirketlerini MHP'nin oyunu düşük gösterdikleri gerekçesiyle yerden yere vuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anket şirketlerine "Şarlatan" demişti. Bununla da yetinmeyen MHP lideri, "Oy oranımızı az göstermek için kudurmuş gibi çalışan kokuşmuşlar" ifadeleri ile anket şirketlerine olan tepkisini dile getirmişti.

Anketlerin MHP’nin oyunu ne kadar gerçekçi ölçtüğü konusunda elbette tereddütler var.  Ancak fizikteki birleşik kaplar yasası gereği İyi Parti’nin oy oranın artması da gösteriyor ki MHP’de bir düşüş yaşanıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeci’nin mitingleri ve MHP teşkilatlarının çalışmalarıyla yüzde 7’lik barajı rahatlıkla aşacağı düşünülmekle birlikte, bunun garantilenmesi amacıyla bazı illerde Ak Parti’nin adaylarının MHP listesinden gösterilmesi formülü de masada duruyor.