MHP'nin B Planı

Dün MHP Genel Merkezinde önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. MHP Milletvekili Semih Işıkver, MHP İl Başkanı Yunus Bal ile MKYK Üyesi hemşerimiz Alper Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ettiler.

MHP'nin B Planı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaretle ilgili bir paylaşımda bulunan Milletvekili Semih Işıkver: "Türk Milletinin Büyüğü, Saygıdeğer Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendiyi İl Başkanımız ve MYK Üyemizle birlikte ziyaret ederek hayır dualarını aldık. Elazığımıza selamları var. Yoluna canımız feda olsun." dedi.

MHP’de Belediye başkan adaylığına müracaat edeceklerin istifa süresinin dolmasına iki gün kala bu görüşme önemliydi. Bilindiği gibi MHP il başkanları ya da teşkilatlarda görevli olup da belediye başkanı ya da meclis üyelikleri için son istifa tarihi 15 Aralık Cuma. 

MHP İl Başkanı Yunus Bal’ın belediye başkanlığına aday olacağına dair kulis bilgileri olsa da Bal’ın hala istifa etmemiş olması, bizlerin sıklıkla bu köşede ifade ettiğimiz gibi A ve B planlarıyla ilgili doğru ve  üst akıl ürünü bir tasarruf.

Görünen o ki MHP’de Yunus Bal ismi C planı olarak görülüyor. MHP heyetinin Bahçeli ile görüşmesinde tüm bu planların istişare edildiği ve MHP lideri Bahçeli’den bu konuda yetki ve onay aldıkları ifade ediliyor.

Ak Parti Belediye başkan adayı muhtemelen Cuma günü açıklanacak ve bu gün,  Yunus Bal’ın görevinden istifa edip etmemesinin de karar günü olacak.

MHP’nin A ve B planları hafta sonundan itibaren önce parti içinde ardından da tüm şehirde konuşulacak ve muhtemelen de B planında karar kılınacak.