MHP Baskil Belediyesi Başkan Aday Adayı Tuncer Turus, Gazetemizi Ziyaret Etti

MHP Baskil Belediyesi Başkan aday adayı Tuncer Turus, gazetemizin 14. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için gazetemize ziyarette bulundu.

MHP Baskil Belediyesi Başkan Aday Adayı Tuncer Turus, Gazetemizi Ziyaret Etti

Gazetemizi  ziyaret eden Turus, “Biz proje belediyeciliği yapacağız. Baskil’in alt yapısı ile üst yapısı komple değişecek. Benim belediye başkanlığına bakış açım sadece belediye başkanlığı değil ama birinci sırada belediye hizmetleri zaten olacak. Mesela bizim kanalizasyon sorunu olan mahallelerimiz var, içme suyu sorunumuz var, aspesli borularımız var, ulaşımla ilgili değişmesi gereken araçlar var. Takviye araçlar yapılacak. Hatta bizim kaldırımla ilgili sorunlarımız var. Bazı sokaklarda hiç kaldırım yok sadece cadde var ve yollarımız çok bozuk. Bu ara doğalgazla ilgili bir çalışma yapıldı ve iyice bozuldu. Yani belediyeciliğin de asli görevleri duruyor” ifadelerine yer verdi. 
Öncelikli olarak alt ve üst yapı ile ilgili sorunlara yoğunlaşacaklarını belirten Turus, bunun yaklaşık olarak bir yıl sürebileceğini vurguladı. 
Akabinde, sürmekte olan görüşmeleriyle birlikte 200 kişilik bir istihdam da oluşturacağını söyleyen Turus, Baskil’de turizm için değerlendirilebilecek çok iyi yerler olduğuna da “Müthiş bir kale var Mar Ahron manastırı, burayı turizme açsak bu gün sadece Mardin’den 100 bin kişi gelir” şeklinde ifadelerine yer verdi.

MHP Baskil Belediyesi Başkan Aday Adayı Tuncer Turus, Gazetemizi Ziyaret Etti
Sözlerine projelerinden bahsederek devam eden Turus, “Bir asli belediyecilik olmazsa olmazımız, öyle kenardan köşeden kuma suya falan takılıp bizim olmazsa olmaz belediyecilik hizmetini aksatmadan diyorum, birinci amaç o, ikincisi projeler var işte tarımı, suyu, turizmi, Baskil’de kullanılmayan cevherlerin işlenmesi bunu katma değere dönüştürmek, üçüncüsü eğitim” ifadelerini kullandı. 
Turus, insanları mutlu edecek yaşanabilir alanlar oluşturmanın da projeleri arasında yer aldığını belirtti.