MHP ADAYI DEMİR: ''BİZ DİLE GETİRDİK CUMHUR İTTİFAKI ÇÖZÜM BULDU''

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili adayı Oğuzhan Demir, Elazığ Emniyet Müdürlüğü arsasının millet bahçesi ve şehitlik anıtı yapılması kararından sonra MHP il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

MHP ADAYI DEMİR: ''BİZ DİLE GETİRDİK CUMHUR İTTİFAKI ÇÖZÜM BULDU''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 Haziran’da Yenikapı Mitinginde Elazığ Emniyet Müdürlüğü arsasının Millet bahçesi ve şehitlik anıtı yaptırılması konusunda TOKİ’ye talimat verildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden MHP milletvekili adayı Oğuzhan Demir,” Biz bu konuyu illa ki Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak benim başarım olarak anlatmaktan ziyade Elazığlı hemşerilerimin bu konuyu sahiplenen herkesin ortak bir başarısı olarak Cumhur ittifakının bir başarısı olarak algılanmasını hemşerilerimden talep ediyorum.’’ dedi.

 

“ŞEHİT KANI ÜZERİNDEN RANTA İZİN VERMEDİK’’

Şehit kanı üzerinden ranta izin vermediklerini belirten Oğuzhan Demir,”18 Ağustos 2016 tarihinde şehrimizin Emniyet Müdürlüğü binasına saldırı neticesinde yaklaşık 5 ton ağırlığındaki bir araç canlı bomba eyleminde bulunmuş Elazığ Emniyet Müdürlüğümüz kullanılamaz hale gelmiş, 3 polis memuru kardeşimiz şehit olmuş, 248 memur ve sivil vatandaşımız yaralanmış ve Elazığ tarihinde görülmemiş bir netice doğrulmuş Elazığlı hemşerilerimiz hem hastanelere, hem Emniyet müdürlüğü binasına akın akın yönelmişler. Muazzam bir sahiplenmeyle Türkiye’deki hiçbir ilde aynı durumdaki saldırı neticesi görülmemiş bir saldırı hadiseyle Elazığ milliyetçi muhafazakâr kimliğiyle hem şehitlerimize hem yaralılarımıza sahip çıkmış ve teröre karşı dimdik ayakta duracak görüntüyü ölümü hiçe sayarak muazzam bir cesaret örneği gösterdi. Hem Türkiye’ye hem Türk milletinin dostlarına, hem de Türk milletinin düşmanlarına göstermiştir. Bu hadiseden sonra kullanılmaz hale gelen Emniyet Müdürlüğü binası taşınmış yeni bir Emniyet Müdürlüğü yapılması için TOKİ ile anlaşılmış TOKİ ile anlaşılma neticesinde ise yeni binanın yapım maliyetine karşılık Emniyet Müdürlüğünün eski binası TOKİ’ye tahsis edilmiştir. Bu süreçte TOKİ 53 milyon bedelle satış ihalesine ikincisinde ise 68 milyon bedelle bu arsayı satışa çıkarmış iki ihalede talip çıkmayınca ihale üçüncü ve dördünce evrelere seyir edilmiştir. Bu süreç içerisinde Elazığ sivil toplum örgütlerinin bir kısmı medya üzerinden buranın ticari alan ve konuta çevrilmemesi gerektiğini şehit kanı üzerinden herhangi bir ticari bir faaliyet yürütülmeden park alanı olarak tahsis edilmesini dile getirmişlerdi. Siyasi parti il başkanı olduğumuz o günkü görevimiz olarak da bizde şehit kanı üzerinden ranta müsaade etmeyeceğimizi hiçbir şartla orada bina yapılmasına müsaade etmeyeceğimizi katıldığımız bulunduğumuz her ortamda, katıldığımız her programda dile getirmiş 24 Şubat tarihinde de sosyal medya hesaplarımızdan da bunu herkese ilan etmiştik.’’ diye konuştu.

 

“MİLLET BAHÇESİ VE ŞEHİTLER ANITI ELAZIĞ’IN GÜNDEMİNDEN HİÇ DÜŞÜRMEDİK’’

Eski Emniyet Müdürlüğü arsasına Millet Bahçesi ve şehir anıtının yapılmasını gittikleri her yerde talep ettiklerini vurgulayan Demir,” Tabi süreç daha ilerleyen zamanda seçim kararıyla beraber Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevinden ayrılıp Milletvekili adayı olarak bugün de vatandaşlarımızın huzurundayız. Bu süre içerisinde özellikle 12 Haziran tarihinde Kanal Fırat’ta projelerimizle ilgili sorulan sorulara kısmi olarak her gittiğimiz yerde vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz sorunlara çözüm önerilerimiz hazırdır. Ama bizim için, memleketimiz için çok önem arz eden Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasının yerine TOKİ tarafından şehitlerimizin kanı üzerinden rant hesabı yapılmasına müsaade etmeyeceğimiz ve seçilmesek bile hiçbir şart altında burada böyle bir yapılanmaya müsaade etmeyeceğimizi beyan etmiş ve bunu da seçim vaadi olarak duyurmuştuk. 16 Haziran tarihli yine Elazığ’ımızın bir başka kanalında aynı hususu tekrar etmiştik. Bu alanın şehitlik parkı ve anıtı olarak tahsis edilmesini TOKİ’nin ise bu alanı Elazığ’a devretmesi gerektiğini söylemiştik ve örnek olarak da Atatürk Havalimanının arsasını göstermiştik. Oranın millet parkı olma durumu var ise buranında millet parkına dönüştürülüp şehitler anıtını da içerisinde barındırabilecek şekilde Elazığ’ın şehitlerine saygı hem de cesaretlerinin timsali olacak şekilde anıtın yapılacağı bir park haline dönüştürülmesi gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda yetkisinin olduğunu düşündüğümüzü söylemiştik. 17 Haziran tarihli Cumhurbaşkanımızın Yenikapı’daki mitinginde Elazığ ile alakalı bizim ve birçok sivil toplum kuruluşunun talepleri doğrultusunda ki bizim siyasi olarak Elazığ’da milletvekili olarak bu konuyu seçim vaadi olarak anlatan tek milletvekili adayı olarak karşınızdayım.  Sahiplenen birçok sivil toplum kuruluşu vardır hepsine de ayrıyeten çok çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuyu her zaman gündemimizde tutmuş ve Elazığ için çok hassas olan bu durumu gündemden hiç düşürmemişlerdir.’’ ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZİ ARZ EDİYORUZ’’

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Demir açıklamasını söyle sonlandırdı;“Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü açıklamasından sonra sesimiz cevap bulmuş Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ Emniyet Müdürlüğü arsasının şehitlik anıtı ve milli park olarak tahsis edileceğini TOKİ’ye projelendirmesi için talimat verdiğini Çarşamba günü itibariyle de bu projenin yapılıp önüne getirileceğini Elazığlı hemşerilerimize bir müjde olarak sunmuşlardır. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz bu konuyu illa ki Milliyetçi Hareket Partisi adayı olarak benim başarım olarak anlatmaktan ziyade Elazığlı hemşerilerimin bu konuyu sahiplenen herkesin ortak bir başarısı olarak Cumhur ittifakının bir başarısı olarak algılanmasını hemşerilerimden talep ediyorum.  Bizim açıklamalarımız tarih tarih ortadır, sosyal medya hesaplarımız ortadır, televizyon programlarımız ortadır. Ama buna rağmen emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu bu hassasiyetten dolayı kendilerine teşekkürlerimizi arz ediyor saygılarımızı sunuyoruz.’’(Bülten Haber)