Meteorolojiden Elazığ Dahil 4 İl İçin Önemli Uyarı: 8 Şubat'a Kadar Devam Edecek!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı merkezi, Ulaşımda aksamalar – Çığ Tehlikesi- Buzlanma -Kuvvetli Don Olayı gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Meteorolojiden Elazığ Dahil 4 İl İçin Önemli Uyarı: 8 Şubat'a Kadar Devam Edecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süren kuraklığın ardından Elazığ'da soğuk ve yağışlı havanın etkisi devam edecek.

Konuyla ilgili Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü uyarıda bulundu. Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı merkezi, Ulaşımda aksamalar – Çığ Tehlikesi- Buzlanma -Kuvvetli Don Olayı gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: " Bölgemiz genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkisi devam edecek. Yarın (04.02.2023 Cumartesi) bölgemiz genelinin kar yağışlı geçeceği; Adıyaman il geneli, Malatya’nın güney ilçeleri(Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt), Elazığ’ın güneyi(Sivrice, Maden, Palu, Alacakaya, Arıcak, Kovancılar, Karakoçan) ve Bingöl’ün güney kesimlerinin(Merkez, Genç, Solhan) yer yer kuvvetli kar yağışlı(5-20 cm) geçeceği beklenmektedir. 05.02.2023 Pazar, 06.02.2023 Pazartesi, 07.02.2023 Salı bölge genelinin kuvvetli kar yağışlı geçeceği, yüksek kesimlerin(rakımı 1000 m ve üzeri) yoğun kar (20 cm ve üzeri) yağışlı geçeceği beklenmektedir. 08.02.2023 Çarşamba günü kar yağışlarının etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Rüzgarların değişik yönlerden hafif, yer yer güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvetli esmesi
beklenmetedir.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi tahmin edilmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler:

Ulaşımda aksamalar – Çığ Tehlikesi- Buzlanma -Kuvvetli Don Olayı gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir."