Meslek liselerinden 8 ayda ekonomiye 1 milyar 75 milyon lira katkı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının döner sermaye işletmesi çerçevesinde 2021 yılının ilk sekiz ayına oranla yüzde 243 gelir artışı sağlayıp, 2022 yılının ilk sekiz ayında 1 milyar 75 milyon lira gelir elde ederek yeni bir rekora ulaştığını kaydetti.

Meslek liselerinden 8 ayda ekonomiye 1 milyar 75 milyon lira katkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerine yönelik atılan adımların yanı sıra yapılan yasal değişiklikler sayesinde meslek liselerinin hem beşeri hem de ekonomik açıdan meyvelerini güçlü bir şekilde vermeye devam ettiğini söyledi. Özer, bu bağlamda mesleki eğitimde döner sermaye çerçevesinde gerçekleştirilen üretimlerden elde edilen gelirde 2021 yılına kıyasla 2022'nin ilk sekiz ayında rekor bir artış sağlandığını belirtti.

İLK SEKİZ AYDAKİ GELİR 1 MİLYAR 75 MİLYON LİRAYI AŞTI

Mesleki eğitimdeki dönüşümlerde önceliğin eğitim, üretim ve istihdam döngüsünü güçlendirmek olduğunu vurgulayan Bakan Özer şunları kaydetti:"Bu anlamda attığımız adımlardan biri de döner sermaye çerçevesinde meslek liselerinde yapılan üretim kapasitesini artırmaktı. Buna göre mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarımızın 2021 yılının ilk sekiz aylık toplam geliri 312 milyon 908 bin lira iken, bu gelir 2022 yılının ilk sekiz ayında yüzde 243 oranında artışla 1 milyar 75 milyon lirayı aşarak yeni bir rekora ulaştı.