Mermer ve Madencilik Yeni Teşvik Programına Dahil Edilsin

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Başkanı Ali SEYRAN Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri ve Yatırım ve Destek Hamlesi programı hakkında açıklamalarda

Mermer ve Madencilik Yeni Teşvik Programına Dahil Edilsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Başkanı Ali SEYRAN Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri ve Yatırım ve Destek Hamlesi programı hakkında açıklamalarda bulundu.  Elazığ’ın cazibe merkezi iller arasında olduğunu fakat; hangi sektörlere destek verileceği konusunda belirsizliğin devam ettiğini belirten  SEYRAN “ Mermer ve madenciliğin de yeni teşvik programından yararlanması için  Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ve Ekonomi Bakanlığına gerekliği girişimleri yaparak müracaatlarda bulunduk.  Elazığ milletvekillerimiz de  mermer ve madencilik sektörünün teşvikten yararlanacağına dair bize söz verdi” dedi.

Elazığ’da STK’ların üzerine düşen görevi yapmalarını isteyen SEYRAN “ Yeni  çıkacak teşvik yasasında Elazığ’ın itici gücü olacak, ticaretini, istihdamını artıracak  sektörlerin dahil edilmesi için STK’lar lobi çalışmalarını arttırmalı” diye konuştu.

Mevcut İşletmelere de Teşvik Verilsin

Yeni teşvik programında  yeni açılacak işletmelerin yararlandığını önceden faaliyet gösteren işletmelere de bu kapsamda teşvik verilmesini isteyen SEYRAN “ Yıllardır elini taşın altına koymuş mevcut firmalarında yeni teşvik yasasından yararlanmasını istiyoruz. Bu insanlar yıllarca mücadele etmişler bir yere kadar gelmişler. Şartları uymayan  mevcut işletmelere de vergi, sigorta, elektrik vb  konularda indirim yapılabilir. İndirim  yapılırsa  maliyetler düşer işletmeler rekabet  etme şansına kavuşur. Aksi halde mevcut işletmelerin ayakta durma şansı yok. Örneğin teşvikten yararlanan bir firmanın 10 liraya ürettiği bir ürünü mevcut firma 14-15 liraya üretirse  rekabet etme şansı hiç olmaz. Yeni fabrikalar açmaya çalışırken eski fabrikaları da kapatılmasına sebep olmayalım” diye aktardı.